De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel."— Transcript van de presentatie:

1 Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel van SAC is deze kinderen een kans te bieden op een betere toekomst door het financieel ondersteunen van hun schoolopleiding.

2 Waar wonen onze adoptiekinderen? Nederland India

3 De kinderen wonen niet thuis, omdat de afstand naar school te ver is. Zij wonen in een hostel. Ze worden hier verzorgd en slapen met meerdere kinderen op een kamer. In de hostel moeten de kinderen ook klusjes doen, zoals hun kamer opruimen, afwassen, vegen enz. Tijdens vakanties (4x per jaar) gaan de kinderen terug naar huis.

4 Shrinath Hembron (12-10-1997) Shrinath woont in een hostel in Hathimara, hij zit in Class I van de St. Stanislaus School. Zijn hobby's zijn zingen en spelletjes spelen.

5 Togon Murmu (10-12-2000) Togon komt uit een gezin met drie kinderen. Hij heeft een broertje en een zusje. Zijn vader is boer en heeft een klein stukje land, maar dat is niet voldoende om in hun levensonderhoud te voorzien. Hij helpt daarom ook bij andere boeren om zo wat bij te verdienen. Dit laatste lukt slecht, waardoor het gezin erg arm is: ze wonen in een hutje zonder water en andere (sanitaire) voorzieningen. Togon is opgenomen in het hostel van Hathimara, waar hij ook naar school gaat. Zijn grootste hobby is lezen.

6 Tekening en brief van Togon. Deze heeft hij in december 2009 naar ons gestuurd. De brief is vertaald door de SAC vanuit Hindi naar Engels.

7 Usha Kiran Tudu (23-08-2000) Usha komt uit een gezin van 3 kinderen. Zij is de oudste. Haar vader is boer met een klein stukje land. Gedurende het regenseizoen kan hij daar wat rijst op verbouwen en de rest van het jaar probeert hij bij andere boeren werk te vinden. Deze rijkere boeren buiten deze situatie uit en betalen voor hard werken maar zeer weinig. Ze wonen in een lemen hutje met een dat van stro, zonder water of andere voorzieningen. Usha is een vriendelijk en gelukkig meisje. Ze doet op school erg goed haar best. Haar hobby is voetballen. Ze wil graag onderwijzeres worden. Haar ouders zijn erg blij, dat hun dochter deze kans krijgt.

8 Tekening en brief van Usha. Deze heeft zij in december 2009 naar ons gestuurd. De brief is vertaald door de SAC vanuit Hindi naar Engels.

9 Marcela Marandi (09-10-2002) Marcela komt uit een gezin van 3 kinderen. Zij heeft 2 broertjes. Haar vader is boer met een klein stukje land. Gedurende het regenseizoen kan hij daar wat rijst op verbouwen en de rest van het jaar probeert hij bij andere boeren werk te vinden. Ook probeert hij als dagloner wat bij te verdienen als er werk voor handen is. Ze wonen in een lemen hutje met een dat van stro, zonder water of andere voorzieningen. Het dat moet elk jaar voor het regenseizoen gerepareerd worden. Marcela is een vriendelijk meisje. Ze doet op school erg goed haar best. Haar hobbies zijn zingen en dansen. Haar ouders zijn erg blij, dat hun dochter deze kans krijgt.

10 Brief van de hostel en school waar Togon en Shrinath op zitten (december 2009).

11 Tekening van Marcela

12 Wil je meer weten over de SAC, ga dan naar: www.actie-calcutta.nl


Download ppt "Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel."

Verwante presentaties


Ads door Google