De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mobiele Training voor Thuis- en Gezondheidsverzorgers Voor Personen met Beperkingen en Ouderen 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mobiele Training voor Thuis- en Gezondheidsverzorgers Voor Personen met Beperkingen en Ouderen 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP."— Transcript van de presentatie:

1 Mobiele Training voor Thuis- en Gezondheidsverzorgers Voor Personen met Beperkingen en Ouderen 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP

2 Algemene informatie Leonardo Da Vinci – Multilateraal Project voor Ontwikkeling van Innovatie – 75% EU Subsidie van Europese Commissie, Levenslang Leren programma Project duur – 01 januari 2014 - 31 december 2015 Doelgroepen: – Laaggeschoolde werknemers of werkzoekenden – Mensen met een beperking en ouderen (begunstigden) – Beroepsopleidings- en onderwijscentra Begunstigden – Personen met beperkingen

3 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP Project consortium Gazi Universiteit (Turkije) PhoenixKM BVBA (België) Interprojects (Bulgarije) Ministerie van Gezin & Sociaal Beleid, Directoraat- Generaal van diensten voor ouderen en mensen met een beperking (Turkije) Universiteit van Athene (Griekenland) Europese Vereniging van instituten voor beroepsopleiding (Duitsland)

4 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP De oorsprong … Leeftijd en handicap zijn sterk gecorreleerd: Naar schatting 45 miljoen mensen in Europa (15% van de EU-bevolking) heeft een langdurig gezondheidsprobleem of handicap (LSHPD) hebben. 70% van hen zal meer dan 60 zijn in 2020. Ouderen en personen met een handicap (PmH) en vooral die met mobiliteit en zintuiglijke beperkingen zijn aanzienlijk meer afhankelijk van de Persoonlijke Zorgverleners. (PZ) Persoonlijke begeleiding is in feite de belangrijkste voorwaarde voor de zelfbeschikking van PmH. De ramingen zetten de totale grootte van de mensen die behoefte hebben aan een PZ op 1% van alle personen met een handicap, zodat er een reële behoefte is van 450.000 Europese burgers. PZ moet een verscheidenheid aan vaardigheden (verpleging en eerste hulp kwalificaties, persoonlijke verzorging, enz.) hebben. Hoewel deze bijstand cruciaal is voor een dagelijkse levenskwaliteit (assisteren bij basistaken zoals aankleden, eten, het nemen van een bad / douche), is het nog steeds kwantitatief als kwalitatief een enorm probleem. Weinig mensen zijn gekwalificeerd om een ​​PZ worden, en in feite bestaat een dergelijke opleiding / training niet in EU-landen, en op het niveau van een beroepsopleding. De meeste PZ zijn laag gekwalificeerd, en moeten meestal moeten worden opgeleid in de praktijk zonder enige formele opleiding, waardoor het een zeer moeizaam en lastig "avontuur" wordt voor de begunstigden: personen met een handicap en ouderen.

5 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP Voornaamste doelstellingen Zorg ervoor dat de lokale centra voor beroepsonderwijs een adequate PZ training kunnen aanbieden, altijd en overal, voor laaggeschoolden (zonder werk), of mensen die hun dienstverlening (onafhankelijke verpleegkundigen, hulpverleners, enz.) willen uit breiden, met behulp van innovatieve ICT-gebaseerde aanpak (mobiele en web2.0 technologieën), online leeromgevingen die video, animaties, audio, maar ook tekstuele info bevatten, en met praktische oefeningen.

6 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP Verwachte resultaten een toegewijd PZ curriculum en relevant trainingsmateriaal voor verschillende beperkingen (waaronder diegene die gepaard gaan met het ouder worden), bruikbaar in elk land in de EU en daarbuiten, en onder een Creative Commons licentie (dus "gratis"), in overeenstemming met de transparantie van kwalificaties en competenties en het ECVET (Europees systeem voor erkenning van elders behaalde leerresultaten); een innovatief online en mobiel leerplatform, met een gaming- component die zal zorgen voor een interactieve leerervaring, altijd en overal via een online leerplatform (pc, smartphone en tablet-pc) en een mobiele applicatie (Android), meertalig, en gratis verstrekt aan opleidingscentra en belanghebbenden in het beroepsonderwijs; Evaluaties met eindgebruikers (laaggeschoolden, hulpverleners) en begunstigden (PmH en ouderen) in België, Bulgarije, Duitsland en Turkije; een M-CARE portaal dat relevante informatie en diensten mbt PZ zal samenbrengen, alsook met een online gemeenschap voor PZ opleiders, leerlingen en begunstigden.

7 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP Meer informatie Contacteer ons via: Prof. Seyhan Firat (Coördinator) sfirat@gazi.edu.tr U kan ons vinden op: www.mcare-project.eu twitter.com/Mcareproject www.facebook.com/MCareproj


Download ppt "Mobiele Training voor Thuis- en Gezondheidsverzorgers Voor Personen met Beperkingen en Ouderen 539913-LLP-1-2013-1-TR-LEONARDO-LMP."

Verwante presentaties


Ads door Google