De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

© Hartmut Jungius/WWF-Canon

Verwante presentaties


Presentatie over: "© Hartmut Jungius/WWF-Canon"— Transcript van de presentatie:

1 © Hartmut Jungius/WWF-Canon

2 Elk jaar ondernemen miljoenen dieren een lange reis
Elk jaar ondernemen miljoenen dieren een lange reis. Sommigen komen na enkele weken of maanden terug. Anderen lijken altijd onderweg te zijn. Migratie © Wild Wonders of Europe/Stefano Untherthiner/WWF

3 Naam: ©Martin Harvey / WWF-Canon

4 © Michel Gunther/WWF-Canon
Ooievaars maken gebruik van warme lucht die opstijgt. Zo’n opstijgende lucht heet thermiek. Hierdoor kunnen ze lange stukken ‘zweven’ door de lucht. Handig als je zo ver moet vliegen.

5 Ken jij een bekende kraanvogel? Tip! Ze houdt van kwissen.
Naam: Kraanvogels komen ook bij ons voor. Ze hebben ook een leuke wetenschappelijke naam: Grus grus © Sanchez & Lope/WWF-Canon Ken jij een bekende kraanvogel? Tip! Ze houdt van kwissen.

6 Naam: © WWF-Brazil/Adriano Gambarini De huiszwaluw moet elk jaar verder vliegen omdat de Sahara-woestijn uitbreidt.

7 Naam: © WWF-NL / Geert-Jan ROEBERS Elke lente trekken de padden richting poelen en plassen om zich voort te planten. De mannetjes vertrekken iets vroeger dan de vrouwtjes en wachten hen dan op aan een open plek aan de poel.

8 Naam: De zalm is op zoek naar een goede plaats om zich voort te planten. Om daar te geraken moet hij soms tegen de stroming van de rivier in zwemmen.

9 Naam: ©Martin Harvey / WWF-Canon Meer dan 1,5 miljoen gnoes trekken jaarlijks op zoek naar voedsel door de Serengeti. Dit is één van ‘s werelds laatste grote dierenmigraties.

10 Een andere naam voor gnoe is
©Martin Harvey / WWF-Canon0 Een andere naam voor gnoe is

11 Kariboes trekken in grote kuddes over de toendra op zoek naar voedsel.
Naam: Kariboes trekken in grote kuddes over de toendra op zoek naar voedsel.

12 © GaryAndJoanieMcGuffin.com/WWF-Canada
Wist je dat een jong van een kariboe na een halve dag al sneller dan een mens kan lopen? Zo kan hij meteen mee op tocht. © Paul Nicklen/National Geographic Stock/WWF-Canada

13 Naam: Baleinwalvissen komen voor in alle oceanen. In de zomer vind je hen terug in de koude wateren rond de polen. In de herfst zoeken ze warmere oorden op om hun jongen te voeden.

14 Grijze walvissen zijn de kampioenen lange afstand
Grijze walvissen zijn de kampioenen lange afstand. Ze leggen in hun leven tot km af.

15 Lederschildpadden komen voor in alle oceanen.
Naam: Lederschildpadden komen voor in alle oceanen. Het duurt soms 30 jaar voor lederschildpadden geslachtsrijp zijn. Dan trekken ze naar het strand waar ze ooit zelf uit het ei kropen om zich voort te planten. © Kevin Schafer/WWF-Canon

16 Wetenschappers plaatsen een zender op de rug van een lederschildpad om hun trekroutes te leren kennen. Hier een voorbeeld van WWF Guyana.

17 Naam: © Kevin Schafer/WWF-Canon

18 Naam: © naturepl.com/Ingo Arndt/WWF-Canon Miljoenen monarchvlinders trekken jaarlijks van Mexico naar het noorden van Amerika en terug. Het is één van de bijzonderste natuurfenomenen ter wereld.

19 Naam: De Noordse stern broedt aan de Noordpool en overwintert aan de Zuidpool. Hij vliegt dus elk jaar 2 keer de ganse planeet over. © Naturpl.com / Edwin Giesbers / WWF-Canon

20 EINDE


Download ppt "© Hartmut Jungius/WWF-Canon"

Verwante presentaties


Ads door Google