De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011."— Transcript van de presentatie:

1 1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011

2 2 Opbouw School in beeld Waar gaan we mee aan de slag Vragen Informeel kennis maken met elkaar

3 De school in beeld: Een veilige school waar iedereen zich thuis voelt. Waar de totale ontwikkeling van het kind centraal staat. (cognitief, creatief, sociaal) Waar aandacht is voor elk individueel kind. Met een optimale zorgstructuur. Waar kinderen leren zelfstandig en verantwoordelijk te worden met behulp van een dag- weekplanning. Waar kinderen leren samen te werken.

4 4 Wat zien we in de nieuwe school: Goed en gedegen onderwijs in de basisvakken Samengestelde groepen Wereldoriëntatie in de vorm van projecten Engels door de hele school Een kunstzinnige basisschool met Creatieve workshops/ handvaardigheidsleerkracht Presentaties met de hele school Een gedreven en enthousiast team

5 5 Samenstelling van de groepen We kiezen bewust voor samengestelde groepen Kinderen leren samenwerken (coöperatief werken). De kinderen leren van hun rol als jongste en oudste in een groep. Leren van en met elkaar is zeer waardevol.

6 6 Wereldoriëntatie Wereldoriëntatie wordt aangeboden in de vorm van projecten. Projectvorm motiveert de leerlingen. We stimuleren het stellen van onderzoeksvragen. De leerkracht stuurt, zodat de kerndoelen worden bereikt.

7 7 Presenteren / vieren Het presenteren voor een (grote) groep: verhoogt het zelfvertrouwen van de kinderen. is een zeer goede voorbereiding op het VO. Het met elkaar vieren van gebeurtenissen bevordert de saamhorigheid Het is een manier om aan elkaar (leerlingen, ouders en teamleden) te laten zien wat we doen.

8 8 Opbouw van de groepen in 2012 – 2013 groepleerlingenaantalAantal groepen bijzonderheden 1/2161 3/4281 Extra ondersteuning 5/6442 Oorspronkelijke samenstelling 7/8462 Oorspronkelijke samenstelling totaal 1346

9 9 Continurooster We zullen in de nieuwe school met een continurooster gaan werken. Alle kinderen zijn gelijktijdig op school (rust en regelmaat). Eén keer brengen en één keer halen. Kinderen eten met de leerkracht. Onder begeleiding van de overblijf een half uur pauze. Kosten blijven beperkt ( €35,- ) Alle kinderen hebben een aantal vrije dagen.

10 School start om 08:30 uur (deur open om 08:15 uur). School stopt om 14:45 uur (op woensdag om 12:15 uur). Onderbouw is niet meer vrij op de vrijdagmiddag. 10 Schooltijden

11 11 Naam van de school Een nieuwe school heeft een nieuwe naam. Wie gaat de naam bedenken? Kinderen, ouders en leerkrachten! Waar gaan we mee aan de slag:

12 12 Teamscholing op het gebied van –Samengestelde groepen –Wereldoriëntatie –Opbrengstgericht werken –Zelfstandig werken –Coöperatieve werkvormen Onderzoek naar methodes –Taalmethode –Rekenmethode Waar gaan we mee aan de slag:

13 13 Waar gaan we mee aan de slag: Verdere kennismaking van kinderen, teams en ouders onderling. Koffieochtend 15 december Ouder-kind toernooi 31 januari Informatieavond datum n.n.b. Formele zaken Praktische zaken

14 Kortom een vertrouwde school met een eigentijds concept.

15 Vragen / opmerkingen

16 Informeel samenzijn Ouders hebben de gelegenheid om met elkaar kennis te maken/met elkaar in gesprek te gaan…. 16

17 17 Wel thuis en graag tot ziens!


Download ppt "1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google