De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door: Ilona Jochems Daan de Fretes

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door: Ilona Jochems Daan de Fretes"— Transcript van de presentatie:

1 Door: Ilona Jochems Daan de Fretes
Jongerengroep Door: Ilona Jochems Daan de Fretes

2 Introductie

3 Inhoud Wie zitten er in? Winterseizoen Zomerseizoen Kampen Overjumpen
Waarom jongerengroep?

4 Wie zitten er in? Basisschoolleerlingen van ong. 9 t/m 12 jaar.
Groep van ong. 6 jongeren 2 Begeleiders Onderofficier/Kwartiermeester 1 van de oudste kadetten

5 Winterseizoen Zelfde tijd als ‘normale kadetten’ dus van 13:00 tot 17:00 Onderwerpen behandelen volgens het lesboekje van zeekadet der derde klas. Dit spelenderwijs. Memoriespel met benamingen & uitdrukkingen. Zeekadetkwartet Galgje Etc.

6 Project Vanaf januari. 1 of 2 lesuren per week Nuttig onderwerp
Kan weer gebruikt worden tijdens een les (Zeekadettriviant) Kan mee naar huis genomen worden (knopenbord, schiemannen) Of modelbouw, Leer je schip kennen Zorg dat je er tot aan het zomerseizoen mee bezig kan zijn. Desnoods uitbreiden. Het Project wordt op de ouderavond gepresenteerd. Dit doen de jongeren zelf! Het is hun project! Begeleiders zijn er bij voor morele steun.

7 Excursie 1 per jaar Zoek iets in de buurt wat aanvult op het maritiem bezig zijn Het liefst past het bij het Project. Julianasluis te Gouda Scheepsinterieurbouw te Nieuwekerk a/d Ijssel

8 Zomerseizoen Jongeren zijn heel het seizoen op het water in tegenstelling tot de oudere kadetten. Ze worden ingedeeld bij de rest van kadetten  interactie! Oudere kadetten helpen de jongeren waar nodig en zorgen voor evt. uitleg.

9 Kampen Bij Pinkster- en Herfstkamp krijgen de jongeren voorrang bij aanmelding. Stimuleer dit! Ze volgen het hele kamp actief met de rest mee.

10 Zomerkamp Sinds 2009 Eisen: Aangepast programma Minimaal 1 jaar lid
Minimaal 1 ‘kleiner’ kamp meegemaakt Aangepast programma Dit geldt vooral voor het avondprogramma Trektocht evt. schrappen. 22:00 naar bed. Geen wacht.

11 Overjumpen Tijdens Herfstkamp
In principe als ze in de brugklas van de middelbare school zitten. Soort van vriendschappelijke wedstrijd tussen de jongerengroep en de oudere kadetten. Hierbij laten ze zien dat ze het ‘waard’ zijn om kadet te worden. Voorbeelden van activiteiten Roeien/wrikken Schiemannen Grootzeil opdoeken Maak er een hindernisbaan van  het is geen (zomerkamp) ontgroening! Slagingskans is 100%. Jongeren winnen altijd! Dus werk de oudere kadetten gericht tegen en help de jongeren!

12 Waarom Jongerengroep? Opent een portaal naar nieuwe kadetten.
14 van de 20 kadetten vanuit de jongerengroep


Download ppt "Door: Ilona Jochems Daan de Fretes"

Verwante presentaties


Ads door Google