De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KICK-OFF ZAAL MHCZ 2014-2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "KICK-OFF ZAAL MHCZ 2014-2015."— Transcript van de presentatie:

1 KICK-OFF ZAAL MHCZ

2 AGENDA Commissie zaalhockey Cijfers District Zuid-Holland
Poule-indelingen Materialen Wedstrijden Begeleiding / Zaalleiding Klasses Arbitrage

3 COMMISSIE ZAALHOCKEY Zaalsecretarissen: Aanspreekpunt KNHB:
Petra Vink (Jongste Jeugd) Eden Mestrini & Annelies van der Vis (Junioren / Senioren) Aanspreekpunt KNHB: Annelies van der Vis

4 CIJFERS 2326 zaalteams: Groei t.o.v. 2013/2014:
ca. 45% van de senioren ca. 95% van de junioren ca. 99% van de jongste jeugd Groei t.o.v. 2013/2014: + 140 teams + 6,4% 8 speelweekenden 9.600 zaaluren 120 zalen Van MHCZ doen er 78 teams mee! 12 Jongste Jeugdteams, 13 seniorenteams, 53 juniorenteams

5 POULE-INDELINGEN JEUGD en JONGSTE JEUGD
Zo veel mogelijk poules van 7 teams. Gelijkwaardig qua sterkte. Meerdere teams van dezelfde club b.v.k. uit elkaar. Gebaseerd op: Eindstand in voorcompetitie veld. Geografische ligging verenigingen. Pouleaanvraag.

6 POULE-INDELINGEN SENIOREN
In de standaardklasses (1e elftallen): poules van 6 teams. In de reserveklasses: poules van 7 teams. Promotie/degradatie regeling leidend.

7 TEAMOPGAVEN 1 december: opgave teamlijsten.
6 december: opgave spelerslijsten (standaardteams). Niet op de lijst? Niet speelgerechtigd! Spelen voor een andere vereniging? Melden bij: Eigen vereniging Bezoekende vereniging KNHB

8 MATERIALEN ZAALSCHOENEN ZAALSTICKS KEEPERSUITRUSTINGEN HANDSCHOENEN
Geen schoenen die beschadigingen/strepen op vloer achterlaten. Geen zwarte zolen. Zaalschoenen buiten dragen is niet toegestaan. ZAALSTICKS Tijdens wedstrijden en trainingen is een zaalstick verplicht. Veldsticks zijn niet toegestaan. KEEPERSUITRUSTINGEN Vervang metalen onderdelen door kunststof. Afplakken van de (metalen) gespen is niet toegestaan. HANDSCHOENEN Handschoenen die duim en vingers bedekken zijn verplicht.

9 WEDSTRIJDTIJDEN De wedstrijdtijd gaat in op de vastgestelde aanvangsttijd. De tijd wordt nooit stilgezet, ook niet bij blessures/kaarten/strafballen. Wordt de tijd niet behaald in het vastgestelde blok, dan moet de zaalleiding de wedstrijdtijd inkorten. Er mag afgezien worden van het ‘shake hands’.

10 DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER (DWF)
Jongste Jeugd Coaches handelen alles af, scheidsrechters hoeven niets te doen. Jeugd/Senioren Coaches en scheidsrechters moeten allen het DWF afronden. Uitslagen moeten uiterlijk de maandag erna voor 12.00u ingevuld zijn. Als scheidsrechters niet op tijd het DWF invullen, moeten coaches de uitslag aan Petra, Eden of Annelies laten weten. Let op! Te laat afhandelen van het DWF leidt tot een boete.

11 TOEZICHT OP JEUGDTEAMS
Ieder jeugdteam moet een volwassen begeleider hebben. Verantwoordelijkheden begeleiders Gedrag van het team. Tijdens gehele duur van verblijf in sporthal. Niet hockeyen buiten het speelveld. Controleren van kleedkamers en andere ruimtes op schade. Bij schade, direct melding maken bij de beheerder.

12 ZAALLEIDING VOOR AANVANG TIJDENS NA AFLOOP
Plaatsen balken en doelen (met behulp van teams). Controleren kleedruimtes/douches/zaal/etc op schade. TIJDENS Bijhouden van tijd en score. Eventueel inkorten van wedstrijd om tijd te halen. NA AFLOOP Opruimen balken en doelen (met behulp van teams).

13 ZATERDAGAVOND COMPETITIE
Door de groei van het zaalhockey en de positieve ervaringen met de 1e klasse en de heren 2e klasse kan de KNHB de benodigde hal uren inhuren voor een Zaterdag Avond Competitie! De volgende poules spelen al hun wedstrijden op zaterdagavond in telkens dezelfde sporthal: Heren en Dames 1e, 2e en 3e klasse standaard Heren 4e klasse standaard Wedstrijdduur voor bovengenoemde poules wordt 2 x 20 minuten met max.5 min rust inclusief wissel speelveld en bank

14 NIEUW! DISTRICT KAMPIOENSKLASSEN
Heren en Dames 2 Reserve Top poules. De nummers 1 en 2 van beide senioren Reserve Top klassen spelen om het districtskampioenschap! 24 januari in het Topsportcentrum Rotterdam

15 SPEELDAGEN (INTER)NATIONALE COMPETITIE
10 januari – 4 poules in Topsportcentrum Rotterdam 17 januari – 4 poules in Topsportcentrum Rotterdam 25 januari – LK en play in/out in Topsportcentrum Rotterdam 31 jan/01 feb – LK Junioren ABC in Sporthallen Zuid Amsterdam 07 februari – LK Senioren Reserve teams (TSC Rotterdam) 02/08 februari – WK NL team Dames en Heren in Leipzig

16 AFGELASTING Wedstrijden worden alleen afgelast bij zeer slechte omstandigheden na overleg tussen zaalcommissarissen. Begeleiders worden hiervan op de hoogte gesteld door Petra, Eden of Annelies. Afgelaste wedstrijden worden in principe niet ingehaald.

17 VERDERE INFORMATIE Meer informatie m.b.t. het zaalhockeyen kunt u vinden op: De coachmap De website van MHCZ Zuid Holland/Zaalhockey of vraag het de zaalsecretarissen!

18 DE ARBITRAGECOMMISSIE
EN NU: DE ARBITRAGECOMMISSIE

19 NIEUW! ARBITRAGE BIJ SENIORENWEDSTRIJDEN
Vraagstukken: Hoe lossen wij 'no-shows' op bij vooral de eerste wedstrijden in een blok? Hoe verbeteren we de afhandeling van het digitale wedstrijdformulier na afloop van een wedstrijd? Oplossing: Seniorenteams nemen, net als bij de jeugd een bevoegde C-scheidsrechter mee die de wedstrijd van het eigen team fluit samen met de collega van de tegenstander.

20 AANWIJZEN (BONDS)SCHEIDSRECHTERS
Districtscommissie Bondsarbitrage Zuid-Holland wijst bondsscheidsrechters aan voor de leiding van alle wedstrijden van: Senioren: Standaard District Top en 1e klasse H+D Junioren: J/M A+B Topklasse A De overige klassen dienen zelf scheidsrechters (senioren en junioren) of spelleiders (jongste jeugd) te verzorgen. Jeugdteams nemen één bevoegde C-scheidsrechter mee die de wedstrijd van het eigen team fluit samen met een collega van de tegenstander.

21 SPELREGELS WAT BLIJFT EN WAT IS NIEUW
SPELREGELS WAT BLIJFT EN WAT IS NIEUW Senioren blijven 5 : 5 en (Jongste) Jeugd 6 : 6 KNHB conformeert zich aan het besluit van de FIH om het 5:5 spelen voort te zetten. Na het WK in Leipzig (2-8 feb. 2015) zullen FIH en KNHB dit opnieuw evalueren. Team mag keeper max. 2x per wedstrijd wisselen voor veldspeler Alleen als keeper geblesseerd is of (tijdelijk) verwijderd heeft team mogelijkheid om keeper te wisselen. KNHB neemt hiermee geldende internationale regels over. Belangrijke leidraad is Hockey5 zoals dat afgelopen zomer op de Jeugd Olympiade in Beijing is gespeeld. Coaches en trainers zijn uitgenodigd om de briefing van de bondsscheidsrechter bij te wonen op woensdagavond 3 december a.s. 21

22 SPELREGELS JONGSTE JEUGD
Afwijkend bij jongste jeugd: Alle doelpunten moeten op de plank (eindigen) Er mag niet gespeeld worden met vliegende keeper Er wordt gefloten door spelbegeleiders (geen scheidsrechter kaart nodig) Fluit in de geest van de wedstrijd (zo nodig even wedstrijd stilleggen en uitleg geven) Uitslagen komen niet op de standenmotor (beleid KNHB)

23 NOG EEN LAATSTE PUNTJE …
Blijf kalm! Veel zaalhockey plezier toegewenst!


Download ppt "KICK-OFF ZAAL MHCZ 2014-2015."

Verwante presentaties


Ads door Google