De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Arbeid. Zoek uit of de zwaartekracht invloed heeft op de onderstaande bewegingen De zwaartekracht helpt de beweging, de zwaartekracht levert positieve.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Arbeid. Zoek uit of de zwaartekracht invloed heeft op de onderstaande bewegingen De zwaartekracht helpt de beweging, de zwaartekracht levert positieve."— Transcript van de presentatie:

1 Arbeid

2 Zoek uit of de zwaartekracht invloed heeft op de onderstaande bewegingen De zwaartekracht helpt de beweging, de zwaartekracht levert positieve arbeid. De zwaartekracht hindert de beweging, de zwaartekracht levert negatieve arbeid. De zwaartekracht beïnvloedt de beweging niet, de zwaartekracht levert geen arbeid.

3 Betekenis?Arbeid (W) geeft weer in welke mate de kracht (F) de beweging van het voorwerp beïnvloedt. Opbouw van de definitie: Een grotere verplaatsing (Δx) o.i.v. eenzelfde kracht betekent dat de kracht meer arbeid levert, dus Een grotere kracht kan hoe dan ook een grotere invloed uitoefenen op de beweging, dus W xW x W FW F

4 Definitie en eenheid W = F.  x [W] =[F]. [  x] = N. m = J J staat voor Joule James Prescott Joule (24 december 1818 – 11 oktober 1889) was een Britse natuurkundige. Joule bestudeerde de kenmerken van warmte, en ontdekte de relatie met energie. Dit leidde tot de wet van behoud van energie. De SI -eenheid voor energie, de joule, is naar hem genoemd. Hij ontwikkelde met Lord Kelvin de absolute temperatuurschaal. uit Wikipedia, de Vrije Encyclopedie

5 Grafische voorstelling W F(N) x(m)25 5 W = F.  x hoogte. basis opp = Besluit:De grafische voorstelling van arbeid is het oppervlak onder de grafiek.


Download ppt "Arbeid. Zoek uit of de zwaartekracht invloed heeft op de onderstaande bewegingen De zwaartekracht helpt de beweging, de zwaartekracht levert positieve."

Verwante presentaties


Ads door Google