De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ruimtevaart André Kuipers.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ruimtevaart André Kuipers."— Transcript van de presentatie:

1 Ruimtevaart André Kuipers

2 De Sojoez raket brengt astronauten van en naar het ISS
De Sojoez raket brengt astronauten van en naar het ISS. Er passen maar 3 bemanningsleden in. Leef module: hier brengt de bemanning 2 dagen door. Commando module: vanuit hier wordt de capsule bestuurd. Alleen deze keert terug op aarde. Instrumenten module: dit deel zit vol apparatuur en brandstof. Er zitten zonnepanelen aan de buitenkant.

3 Lancering van de Sojoez
21 december 2011 Het gaat om de snelheid waarmee je vliegt! km p/u. Het vreemde gevoel ins je maag als je zit in de auto die over een heuveltje rijdt. Een beetje gas erbij en hup, de kriebels komen vanzelf. Waarom? Omdat je heel even gewichtloos bent. Net als een astronaut.

4 Internationale ruimtestation ISS
De ISS dendert al 13 jaar in een baan rond de aarde. ISS is 400 kilometer hoog in de ruimte en vliegt km/u. 30 keer sneller dan een vliegtuig.

5 Foto’s gemaakt door André Kuipers vanuit ISS

6 8 bijbaantjes van André Kuipers
Arts Wetenschapper Piloot Ambassadeur Docent Klusjesman Fotograaf Atleet

7 Rondleiding door het ISS

8 Loskoppeling Sojoez-capsule van het ISS

9 Landing op aarde André Kuipers
Om 6.48 uur (Nederlandse tijd) is de Sojoezcapsule met daarin Kuipers en twee collega's losgekoppeld van het ISS. Om iets voor uur begon Kuipers aan de tocht door de dampkring en precies op het uitgerekende tijdstip, uur, landde de Nederlander in de uitgestrekte steppe van Kazachstan. De capsule met ook een Russische en Amerikaanse ruimtevaarder landde bovendien bijna precies op de beoogde plaats. Russische diensten wachtten hen daar op. Om uur kwam Kuipers als tweede, lachend, uit de capsule. De Nederlander wordt medisch onderzocht, maar oogt in orde.

10 André Kuipers terug op aarde

11 André Kuipers voor de tweede keer naar ruimtestation ISS
van 21 december 2011 tot 1 juli 2012.


Download ppt "Ruimtevaart André Kuipers."

Verwante presentaties


Ads door Google