De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het opbouwen van een data base

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het opbouwen van een data base"— Transcript van de presentatie:

1 Het opbouwen van een data base
Door Jord en Paul

2 Data bases Het opbouwen van databases is 1 van de belangrijkste dingen die je als "safe tech" moet doen. Dit helpt je zelf natuurlijk daar je gewoon kunt nakijken in je gegevens of je dit type kluis of slot al eens eerder beschreven hebt. Ik zeg duidelijk beschreven, want je hoeft hem niet geopend te hebben om toch alles te kunnen weten wat noodzakelijk is. Ook helpt een goede database je met netwerken, want als je bereid bent je collegas te helpen geeft dat meestal ook weer een hoop feedback terug.

3 Beschermen van je data base
Dit voorgaande wil niet zeggen dat je alles wat je in de loop van de tijd verzamelt hebt zomaar aan jan en alle man ter beschikking moet stellen. Zeker niet, dat zou het je concurrentie wel heel gemakkelijk maken om bij elke kluis jou even te bellen en alle gegevens te krijgen. Ik doe dit vaak ook niet zomaar, er zijn verschillende mensen met wie ik vaak samen werk waar ik geen problemen mee heb om mijn gegevens te delen. Maar vergeet niet dat er altijd veel werk in een goede data base zit en dat een data base ook een stuk gereedschap is.   

4 Internationaal netwerk

5 Je data base opstellen Ik ga jullie niet leren schrijven maar wil wel even uitleggen waar een data base aan moet voldoen.     * Merk van de kast c.q ral kleur                                                    * Hoogte diepte en breedte.                          * Dikte van de deur.     * Dikte van de wanden en type hardplate     * De plaats van de schoten.     * De uitvoering van het regelwerk.     * Het merk van de sloten.     * De plaatsing van de sloten.     * De plaatsing van de relockers.     * het type van de relockers.     * Wel of geen glas.     * Beschrijving van de scharnieren uiterlijke kenmerken.

6 Schoot werk zonder

7 En met glasplaat

8 Fotograferen Ook is het natuurlijk belangrijk om alles te fotograferen en als het mogelijk is dit in combinatie met een liniaal te doen. Tegenwoordig is er met de digitale camera geen reden te bedenken om niet te kunnen fotograferen behalve als de klant dit perse niet wil. Ik schrijf vaak aan de binnenkant van de kast de maten en pijlen op de wand en maak dan foto's zodat ik op mijn computer meteen de gegevens kan zien . Ik gebruik hier wit bord markers voor zodat ik na de foto sessie dit weer eenvoudig kan wissen.

9

10

11 Resume Als je dus serieus met kluizen bezig wilt zijn begin dan nog vandaag met het opstarten van je database. En probeer elk slot en elke kluis die je ziet volledig te documenteren. En weet wie ook jou goed gezind zijn als je om informatie vraagt dan weet je meteen met wie je allemaal een netwerk kunt opzetten zodat je niet in de blinde werkt. Wordt ook niet kwaad als je voor informatie moet betalen want je weet dat ook hij voor die informatie gewerkt heeft. We huilen ook niet als we bij b.v. De Raat 25 euro voor de combinatie van een Royal Safe moeten betalen omdat we dit toch doorrekenen aan de klant.

12 Resume Als je dus serieus met kluizen bezig wilt zijn begin dan nog vandaag met het opstarten van je database. En probeer elk slot en elke kluis die je ziet volledig te documenteren. En weet wie ook jou goed gezind zijn als je om informatie vraagt dan weet je meteen met wie je allemaal een netwerk kunt opzetten zodat je niet in de blinde werkt. Wordt ook niet kwaad als je voor informatie moet betalen want je weet dat ook hij voor die informatie gewerkt heeft. We huilen ook niet als we bij b.v. De Raat 25 euro voor de combinatie van een Royal Safe moeten betalen omdat we dit toch doorrekenen aan de klant.

13 Roken en/of Koffie


Download ppt "Het opbouwen van een data base"

Verwante presentaties


Ads door Google