De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stichting:Geloof, Hoop

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stichting:Geloof, Hoop"— Transcript van de presentatie:

1 Stichting:Geloof, Hoop
en Liefde.

2 Jacobus 1:27 Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God is omzien naar weduwen en wezen in hun druk.

3 Ontstaansgeschiedenis
De Stichting is in 1994 opgericht na de genocide in Rwanda. Peter Gatete wilde zich inzetten, samen met Frans Nijhof, Paul de Kloe en Daniël Huisman, voor de oorlogslachtoffers van zijn geboorteland (Rwanda).

4 Peter Gatete - Voorzitter

5 Bestuursleden Frans Nijhof: Coördinator geestelijke projecten.
Daniel Huisman: Websitemaster en maker van onze nieuwsbrieven. Drs. Paul de Kloe: Bestuurslid/adviseur.

6 Bestuursleden Rwanda Mary Kayitesi: Coördinator van onze projecten in Rwanda. Pastor Faustin Munyaneza: Verantwoordelijk voor het aidskinderen project en motorproject. Er zijn nog vier bestuursleden in Rwanda. Zij houden zich bezig met afwisselende en ondersteunende taken.

7 Projecten van de Stichting
Naaischool (het hoofdproject) Scholing - Aidskinderen (studie en schoolmateriaal) -Kinderen uit arme gezinnen Straatkinderen (voetbal en eten) Selfsupporting project, zoals het tomatenproject en het motorproject. Bouw van een huis voor weduwen Het trainen van geestelijke leiders Traumacentrum (nieuw project)

8 Naaischool

9

10 De lerares geeft uitleg aan de studenten.
Wij willen ze graag ‘moderne’ strijkbouten geven.

11 Iedere woensdag krijgen de studenten een stuk evangelisatie
Iedere woensdag krijgen de studenten een stuk evangelisatie. Dit bestaat uit een Bijbelstudie, preek, dansen en zingen. Als de studenten na 1 jaar afgestudeerd zijn krijgen zij een naaimachine en een startkapitaal. Zo kunnen zij zelf aan de slag om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

12 Dit zijn kledingstukken die op de naaischool gemaakt worden.
De naaimachines uit Nederland zijn aangekomen en worden uitgedeeld aan de afgestudeerde studenten.

13 Een afgestudeerde van de naaischool
Nadat zij is afgestudeerd kon zij haar huis betalen, heeft zij twee kinderen kunnen adopteren en betaalt zij de medicijnen die zij met z’n drieën nodig hebben omdat zij aan AIDS lijden.

14 Een voorbeeld van een ex-studente
Deze ex-studente (vrouw links) heeft zelf een naaischooltje opgericht in de sloppenwijk en leert nu andere vrouwen het vak.

15

16 Aids-kinderenproject
Dit zijn kinderen uit het aidskinderen-project. Wij betalen hun studie en de kosten voor hun levensonderhoud. In totaal steunt dit project 64 kinderen. Ook zingen deze kinderen in het kerkkoor van één van onze contactpersonen Pastor Faustin, de voorganger van deze kerk.

17 Tomatenproject Het tomatenproject is een project waarbij 25 weduwen verschillende groenten planten om deze te verkopen en met de opbrengst in hun levensonderhoud en de zorg voor hun kinderen te kunnen voorzien. Inmiddels is dit project zelfstandig geworden.

18 Motor-Project Studenten leren motorfietstaxi rijden

19 Straatkinderen

20 * Wij willen de straatkinderen in Rwanda een betere toekomst geven.
* Zo nodigden wij hen bijvoorbeeld uit voor eten, drinken met daarbij een stuk evangelie. * Onze visie is om hen scholing en onderdak te kunnen bieden.

21 Hulp voor Liberatha Overlevende van de genocide toen ze 12 jaar was is zij verbrand. Voor haar en haar dochter is een huis gebouwd. Helaas is zij onlangs overleden aan de gevolgen van kanker. Zij is 31 jaar geworden.

22

23

24

25 Geestelijke ondersteuning
Prediking Leidersconferenties Traumacentrum

26 * In Rwanda bidden we met mensen.

27 Conferentie in Burundi

28 Traumacentrum Visie om lokale kerkleiders en buurtleiders op te leiden om, trauma’s te herkennen bij anderen en hen te begeleiden deze te verwerken.

29 * Onze visie voor het traumacentrum delen wij met ministers van Rwanda en Burundi (op de foto te zien). Zij ondersteunen deze visie van harte.

30 Op de foto kunt u mevr. Alfa zien
Op de foto kunt u mevr. Alfa zien. Zij is een, door de hele wereld, erkende traumadeskundige. Zij wil meewerken met de visie voor het traumacentrum.

31 Indrukken van Rwanda & Burundi

32

33 Informatie en steun Website: www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl
Link naar artikel over traumacentrum: U kunt een gift overmaken op het volgende rekeningnr: - NL05 ABNA * N.B. Uw gift is overigens belastingaftrekbaar omdat de Stichting ANBI gekeurd is.

34 Bedankt voor uw aandacht!


Download ppt "Stichting:Geloof, Hoop"

Verwante presentaties


Ads door Google