De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welke vragen kunt u als diaken tegenkomen..  U komt in contact met een man die aangeeft problemen te hebben met huisvesting en inkomen.  Na een kort.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welke vragen kunt u als diaken tegenkomen..  U komt in contact met een man die aangeeft problemen te hebben met huisvesting en inkomen.  Na een kort."— Transcript van de presentatie:

1 Welke vragen kunt u als diaken tegenkomen.

2  U komt in contact met een man die aangeeft problemen te hebben met huisvesting en inkomen.  Na een kort gesprek blijkt dat deze man net is vrijgekomen uit de gevangenis in Dordrecht.  In het verleden is hij verslaafd geweest aan drank en drugs en blijft daar liefst zo ver mogelijk vandaan, alsook bij de mensen die dit verkopen/gebruiken.  Hij heeft 6000 euro schuld. Hij heeft vrienden in Rotterdam maar daar wil hij niet heen want dan vervalt hij in zijn oude leven van drank, drugs en geweld.  Hij heeft gezeten voor geweldsdelicten en diefstal.  De laatste 4 jaar is hij het grootste deel zonder vaste woon of verblijfplaats geweest, heeft eens een paar maanden bij vrienden in Rotterdam ingeschreven gestaan en ook een tijdje in Breda.  Nu wil hij zich het liefst vestigen in Dordrecht en hier een nieuw leven opbouwen.  Wat gaat u doen om deze man te helpen?

3  Cl. heeft ernstige psychische klachten en hij krijgt hiervoor via Reinier van Arkel groep in Den Bosch ondersteuning ondanks dat hij geen geldig verblijfsdocument heeft.  Zij schrijven ook de medicijnen voor die hij nodig heeft om niet in een psychose te geraken.   Cl.verblijft sinds 2000 in Nederland.  In 2003 is hij uitgeprocedeerd en vertrekt richting Noorwegen. Uiteindelijk vraagt hij asiel aan in Denemarken.  Uit de taalanalyse die gemaakt is in Denemarken blijkt dat cl. uit Sierra Leone komt.  Cliënt komt na het verblijf in Denemarken terug naar Nederland. Hij krijgt echter geen verblijfsvergunning.  Nadat hij is uitgeprocedeerd zwerft hij jarenlang rond op straat en af en toe werkt hij illegaal.  In 2006 wordt hij tijdens werk opgepakt en zit 5 maanden in detentie.  Uiteindelijk wordt hij bij verstek veroordeeld voor illegaal werken.  Cl. vraagt ook generaal pardon aan maar dit wordt hem niet verleend i.v.m. het verblijf in Noorwegen en Denemarken.  In 2012 komt hij weer in aanmerking voor opvang in een AZC in Echt. Deze opvang moet hij begin 2014 verlaten nadat zijn verzoek om een vergunning op medische gronden onherroepelijk is afgewezen.  Gedurende deze periode wordt de veroordeling voor illegaal werken heropend.  Het is belangrijk dat cl. hiervoor naar de rechtbank gaat i.v.m. contra indicatie bij een eventueel herhaald asielverzoek.  Meestentijds verblijft hij in de omgeving van Gorinchem en in Dordrecht, maar vandaag staat hij bij u voor de deur. Wat doet u?

4  dhr. A. komt uit een Oost-europees land dat geen lid is van de EU. Hij kwam op een toeristenvisum naar Nederland en verbleef hier bij zijn geliefde. Hij moet nu terug omdat zijn visum verloopt; hij mag pas over drie maanden ons land weer in. Bij overtreding is hij illegaal in ons land en als er geconstateerd wordt dat hij de regels van het toeristenvisum heeft overtreden, wordt hij voor langere tijd geweerd. Een week voor de geldigheid van het visum afloopt neemt hij contact op en vraagt de Diaconie zijn vliegticket te betalen; zijn geliefde kan dat onmogelijk doen omdat ze schulden heeft. Prijs voor een retour (heen: deze week, retour over drie maanden) te betalen; kosten ongeveer 260 euro. Wat doet u?

5  Mevrouw B. komt van de Antillen. Zij kan de meeste maanden voldoende werken om uit de bijstand te blijven, maar betaalt ook een hele hoge huur aan een huisjesmelker; pogingen andere woonruimte te krijgen hebben nog niets opgeleverd. Dan komt het bericht dat de moeder van mevrouw is overleden; de begrafenis zal ongeveer een week later plaatsvinden. Mevrouw vraagt 800 euro te leen voor een vliegticket. Wat doet u?

6  De heer C. vraagt de caritas om steun, omdat hij de rest van de maand (een dag of tien) met zijn gezin niets meer te eten heeft. Omdat de politie dreigde de auto in beslag te nemen als er niet twee banden vernieuwd zouden worden, is het geld van de uitkering hieraan besteed. Wat doet u?

7  Dhr. en mevrouw D. wonen in de straat waar uw kerkgebouw staat. Ze bellen ten einde raad bij u aan: er is bericht gekomen dat het gezin begin volgende week uit huis gezet zal worden omdat er een grote huurschuld is. Wat doet u?

8  Een lid van uw gemeente komt bij u met het volgende probleem: Ze heeft onlangs een weekend voor de katten van een buurvrouw in de flat gezorgd. Toen bleek dat de gehele flat overvol was en zeer ernstig vervuild. Je kon zonder hink/stapsprongen niet door de woning lopen om bij de kattenbakjes te komen. Ze vraagt wat de gemeente kan doen, aangezien zij slecht ter been is en al de leeftijd van 76 jaar heeft. Wat doet u?

9  In de wijk waar uw kerk staat woont een meneer met behoorlijk overgewicht. Zijn woning is overvol. Het maatschappelijk werk benadert uw kerk of u hulp kan bieden om deze meneer te verhuizen naar een 55 plus woning. Wat doet u?

10  Familie Flodder, alleenstaande moeder met 3 kinderen woont in de wijk van uw kerk. Alle kinderen hebben een geestelijke of lichamelijke beperking. Moeder moet een operatie ondergaan en wordt voor 3 dagen opgenomen. Het huis is vervuild en er is veel achterstallig onderhoud. De kinderen willen absoluut naar een opvang. Er is geen sociaal netwerk. Het maatschappelijk werk benadert u of u iets kan doen. Wat doet u?


Download ppt "Welke vragen kunt u als diaken tegenkomen..  U komt in contact met een man die aangeeft problemen te hebben met huisvesting en inkomen.  Na een kort."

Verwante presentaties


Ads door Google