De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Qompas SectorKeuze De online gids voor keuzes binnen het vmbo en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Qompas SectorKeuze De online gids voor keuzes binnen het vmbo en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."— Transcript van de presentatie:

1 Qompas SectorKeuze De online gids voor keuzes binnen het vmbo en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders

2

3 Een online methode Leerlingen kunnen zelfstandig in hun eigen tempo werken. Leerlingen kunnen zowel thuis als op school inloggen via internet. Altijd actuele informatie over sectoren, afdelingen, vakken, beroepen en opleidingen. Leerlingen leggen een persoonlijk online portfolio aan. Dit is ook inzichtelijk voor decanen en mentoren. Ouders kunnen thuis meekijken en hebben een actieve rol dmv het maken van ouderopdrachten.

4 Het lesmateriaal De site http://sectorkeuze.qompas.nl EntryCard
Geeft toegang tot het online gedeelte: tests, opdrachten en het persoonlijk portfolio. Werkboek Bevat diverse katernen: een uitleg over de tests, informatie over het portfolio, een uitneembare ouderbijlage en extra opdrachten voor in de mentorles.

5 Opbouw van het programma
De leerling volgt een persoonlijk stappenplan dat is samengesteld door de decaan en maakt daarin een aantal opdrachten. Er is een stappenplan voor B/K en GL/TL. Aan de hand van de opdrachten bouwen de leerlingen een persoonlijk portfolio op.

6 Informatie zoeken Bij het doorlopen van het stappenplan maken leerlingen gebruik van de informatie uit het onderdeel ‘Informatie zoeken’. Deze informatie kan ook geraadpleegd worden buiten het stappenplan om. De informatie is school specifiek: sectoren, afdelingen en vakken zijn afgestemd op het aanbod van de school.

7 Sectoren, afdelingen en vakken
De informatie op de site is afgestemd op het aanbod van de school

8 Domeinen, beroepen en opleidingen
Alle beroepen zijn ingedeeld in de 16 opleidingsdomeinen. Van ieder beroep worden de opleidingen getoond.

9 Spelen met vakken Welke vakken zijn bepalend voor de sectoren die je kunt kiezen? Kun je doorstromen naar het havo?

10 Van VMBO naar MBO Van VMBO naar HAVO
Na het VMBO Van VMBO naar MBO Van VMBO naar HAVO

11 De methode bevat een beroepentest & competentietest
Twee tests De methode bevat een beroepentest & competentietest

12 Betrokkenheid ouders Er zijn twee online opdrachten voor ouders: - Bij de stap ‘Wie ben ik’ Hoe ziet u uw kind? Hierover beantwoordt u een aantal vragen en u voert hierover een gesprek met uw kind. - Bij de stap ‘Beroepen’ U beantwoordt een aantal vragen nav uw eigen loopbaan en voert hierover een gesprek met uw kind. Belangrijk: uw kind moet eerst een aantal verplichte opdrachten afronden, voordat u de ouderopdrachten kunt maken. Bijlage ouders in het werkboek - Hoe kunt u nog meer betrokken zijn bij het keuzeproces?

13 Het portfolio Door het maken van de opdrachten wordt een digitaal portfolio gevuld Het portfolio kan ook uitgeprint worden en gedownload worden als pdf Dit portfolio gaat met de leerling mee naar de volgende klassen en het MBO/HAVO

14 Qompas DecanenNet Via dit volgsysteem hebben decaan/mentor eenvoudig inzicht in de vorderingen van de leerlingen: - Het stappenplan - Het portfolio

15 Zelf een kijkje nemen? ga naar www.qompas.nl
en klik door naar Qompas SectorKeuze Vraag uw kind om in te loggen Qompas wenst alle leerlingen en hun ouders veel plezier met het maken van de juiste keuze!


Download ppt "Qompas SectorKeuze De online gids voor keuzes binnen het vmbo en loopbaanoriëntatie Informatieavond voor ouders."

Verwante presentaties


Ads door Google