De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kerstbijeenkomst 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kerstbijeenkomst 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Kerstbijeenkomst 2014

2 Nu daagt het in het oosten
Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal. De duisternis gaat wijken van d’ eeuwenlange nacht. Een nieuwe dag gaat prijken met ongekende pracht. Zij, die gebonden zaten, in schaduw van de dood, Naar ‘t scheen van God verlaten, begroeten ‘t morgenrood. De Zonne voor wier stralen het nachtelijk duister zwicht, En die zal zegepralen, is Christus, ‘t eeuwig licht! Reeds daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

3 Gebed

4 Hoor d’englen zingen d’eer
Hoor, de eng'len zingen d' eer van de nieuw geboren Heer’! Vreed' op aarde, 't is vervuld: God verzoent der mensen schuld. Mengt u, volken, in het koor, dat weerklinkt de hemel door, mensentong en eng'lenstem, zingt het Kind van Bethlehem! Hoor, de eng'len zingen d' eer van de nieuw geboren Heer!

5 Hoor d’englen zingen d’eer
Heil de Vorst der eeuwigheid, Zonne der gerechtigheid! Van Zijn vleug'len dalen neer licht en leven altijd weer. Lof U, die Uw glorie deed schuilen in het aardekleed, opdat wij, van zonde rein, nieuwgeboren zouden zijn, Hoor, de eng'len zingen d' eer van de nieuw geboren Heer’!

6 Bijbelvertelling

7 In Bethlehems stal In Bethlehems stal, lag Christus de Heer’, In doeken gehuld, als Kindje terneer. Voor Hem was geen plaats meer in herberg of huis; Zijn wieg was een kribbe, Zijn troon was een kruis. Zo arm werd de Heer’, der engelen Heer’, Die zondaren mint, zo nameloos teer, Die hun wil vergeven, hoeveel het ook zij: Zo arm werd de Heiland voor u en voor mij.

8 In Bethlehems stal Lam Gods, voor de schuld der wereld geslacht, Dat eens aan het kruis voor mij hebt volbracht! Ik kniel bij Uw kribbe aanbiddend ter neer En breng U eerbiedig mijn dank nu, o Heer’. Voor U is mijn vreugd, mijn leven, mijn hart. Bij U wil ik zijn in blijdschap en smart. Geef mij een nieuw hart, Heer’, dat steeds U bemint, Dan ben ik van nu aan voor eeuwig Gods kind.

9 Komt verwondert u hier mensen
Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren Kind! Ziet, die 't Woord is, zonder spreken, ziet, die Vorst is, zonder pracht, ziet, die 't Al is, in gebreken, ziet, die 't Licht is, in de nacht, ziet die 't Goed is, dat zo zoet is, wordt verstoten, wordt veracht.

10 Komt verwondert u hier mensen
O Heer’ Jesu, God en mense, Die aanvaard hebt deze staat, geef mij, dat ik door Uw wense, geef mij door Uw kindsheid raad. Sterk mij door Uw tere handen, maak mij door Uw kleinheid groot, maak mij vrij door Uwe banden, maak mij rijk door Uwe nood, maak mij blijde door Uw lijden, maak mij levend door Uw dood!

11 Kerstbijeenkomst 2014 De jufs en meesters wensen je gezegende Kerstdagen en een goed 2015 toe!


Download ppt "Kerstbijeenkomst 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google