De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NICOLE, BINTOU, MARYSIA. VWO 3 COMMUNISME IN RUSLAND.

Verwante presentaties


Presentatie over: "NICOLE, BINTOU, MARYSIA. VWO 3 COMMUNISME IN RUSLAND."— Transcript van de presentatie:

1 NICOLE, BINTOU, MARYSIA. VWO 3 COMMUNISME IN RUSLAND

2 WAT IS SOCIALISME? Socialisme is een besturingssysteem dat gebaseerd is op gelijkheid. Een eerlijke verdeling van macht en goederen speelt hierin een sterke rol.

3

4 WAT IS COMMUNISME? Communisme is een politieke stroming die streeft naar een ideale situatie waarin de productie- en consumptiemiddelen gemeenschappelijk eigendom van de staatsburgers zijn. Men ging ervan uit dat een dergelijke situatie een eind zou maken aan de armoede en ongelijkheid.

5 HOE ZAG RUSLAND ER UIT VOORDAT DE COMMUNISTEN AAN DE MACHT KWAMEN? Rusland had vroeger de absolute macht. Vorsten die zich tsaren noemden regeerden het land. Het volk had niks te zeggen. Rusland is van oudsher een agrarisch land met veel boeren.

6 WANNEER KWAMEN DE COMMUNISTEN AAN DE MACHT? De communisten kwamen na de eerste wereldoorlog in 1917. Na de eerste wereldoorlog verloren de Russen er kwamen revoluties. De tsaren werden gedood en aanhangers verdreven.

7 WAT IS PROPAGANDA? Ideeën, feiten of beweringen die met opzet zijn verspreid om het ene doel of individu te ondersteunen en het andere te schaden. De regering gebruikte propaganda om het volk te laten denken dat het systeem superieur was en dat het land vooruit ging. De communistische ideologie werd verheerlijkt en feiten werden verdraaid, zodat de werkelijkheid mooier leek dan deze was.

8

9

10

11 WAT MAAKT PROPAGANDA ANDERS DAN RECLAME? Het verschil is dat reclame meestal voor commerciële doeleinden wordt gebruikt en het vaak herkenbaar is als reclame, terwijl propaganda niet altijd als propaganda herkenbaar is. Het leven in een communistisch land was moeilijk. Iedereen was wel gelijk, maar dat betekende in de praktijk dat iedereen ongeveer even arm was. De staat had de fabrieken in handen en bepaalde wat die moesten maken. Iedereen had dus dezelfde kleren en dezelfde schoenen. Er was maar één soort auto in één kleur. In een communistisch land was geen vrijheid. Kritiek op het systeem was verboden en gevaarlijk!

12 De werkelijkheid:

13 -ZOEK VOORBEELDEN VAN AFFICHES (PROPAGANDAPOSTERS) WAAR DE MACHT / LEIDERSCHAP/ SUPERIORITEIT VAN STALIN OP UITGEBEELD WORDT

14 +

15 EINDE DIT IS ONZE OPDRACHT. X Nicole, Bintou, Marysia.

16 .

17

18 .

19 .

20 .

21 .

22 SOVJET UNIE EN CHINA School-Tv USSR anthem oogsten China posters

23 NORMAN ROCKWELL: “FREEDOM OF SPEECH”, 1943

24

25

26 aureoolfragment

27

28

29


Download ppt "NICOLE, BINTOU, MARYSIA. VWO 3 COMMUNISME IN RUSLAND."

Verwante presentaties


Ads door Google