De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was."— Transcript van de presentatie:

1

2 De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was liepen we als eerst naar de Arc de Triomfe. Daarna liepen we door naar de Eiffeltoren. Deze is ontworpen door Gustav Eiffel naar aanleiding van de 100 e verjaardag van de Franse Revolutie. De Eiffeltoren had een totaal nieuwe vormgeving. De bevolking was er eerst ook helemaal niet blij mee en ze waren van plan om de toren na 20 jaar weer af te breken maar de Eiffeltoren bleek handig te zijn voor communicatiedoeleinde en nu is de Eiffeltoren hét herkenningspunt van Frankrijk. Daarna gingen we met de trein naar de Notre Dame. De Notre Dame werd in 1163 gebouwd en het duurde 182 jaar voordat het af was. Het dak werd ondersteund door luchtbogen, dat was heel bijzonder omdat dat nog nooit gedaan was. Van binnen en van buiten was de kerk mooi versierd. Aan de voorkant van de kerk zie je Het Laatste Oordeel. Dit herinnerde mensen eraan dat je een plekje in de hemel niet zomaar kreeg. De grote ramen waren gebrandschilderde ramen, wat zorgde voor ‘goddelijk licht’.

3 Vervolgens gingen we naar het Louvre. Deze museum staat bekend om de piramide –vormige ingang die door L. M. Pei ontworpen is. Daar heb ik ontzettend veel kunstwerken gezien waaronder de Mona Lisa van Picasso. Daarna zijn we gaan eten in Centre Pompidou. Deze centrum werd in 1977 geopend en was het grootste project van President Pompidou. Na het eten gingen we tenslotte nog naar Musee d’Orsay. Dit museum is bijzonder omdat het vroeger een station was. In het museum was een grote collectie van impressionistische schilderijen te zien.


Download ppt "De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was."

Verwante presentaties


Ads door Google