De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Games met een boodschap Rajiv Krijnen. Games met een boodschap Onderzoeksvraag Wat maakt een game? Subvragen Hypothese Bronnen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Games met een boodschap Rajiv Krijnen. Games met een boodschap Onderzoeksvraag Wat maakt een game? Subvragen Hypothese Bronnen."— Transcript van de presentatie:

1 Games met een boodschap Rajiv Krijnen

2 Games met een boodschap Onderzoeksvraag Wat maakt een game? Subvragen Hypothese Bronnen

3 Onderzoeksvraag Op welke manieren beïnvloedt het medium games de capaciteit van de gebruiker in het tot zich nemen van een ethische boodschap.

4 Wat maakt een game? Narratief Spel Simulatie Identificatie Interactie

5 Subvragen In welke vorm wordt verhaal neergezet binnen een game? Wat zijn de consequenties?

6 Subvragen In welke vorm wordt verhaal neergezet binnen een game? Wat zijn de consequenties? In hoeverre heeft spel invloed op de ervaring van de gebruiker?

7 Subvragen In welke vorm wordt verhaal neergezet binnen een game? Wat zijn de consequenties? In hoeverre heeft spel invloed op de ervaring van de gebruiker? Wat is het effect van een personage, of avatar, op de mate waarin de speler de gebeurtenissen op zichzelf betrekt?

8 Hypothese Game verhaal < Boek Game beeld < Film

9 Hypothese Game verhaal < Boek Game beeld < Film De overredings kracht van games zit hem in: Het ervaren Het maken van beslissingen Het maken van fouten Het onbewust leren

10 Hypothese Game verhaal < Boek Game beeld < Film De overredings kracht van games zit hem in: Het ervaren Het maken van beslissingen Het maken van fouten Het onbewust leren Door het juist inzetten van de kenmerkende eigenschappen van een game is de overdracht van een ethische boodschap, of moraal, goed mogelijk.

11 Bronnen Eric Zimmerman - essay: Narrative, interactivity, play and games http://www.electronicbookreview.com/thread/firstperson/ludican-do Game studies download 2009 – Top 10 research findings http://www.slideshare.net/avantgame/game-studies-download-2009-top-10- research-findingshttp://www.slideshare.net/avantgame/game-studies-download-2009-top-10- research-findings Sweet revenge, part of the game http://jmm.aaa.net.au/articles/12523.htm Gamasutra: GDC 2009 - Breakfast with 6 gaming titans http://www.gamasutra.com/blogs/JimMcginley/20090403/1044/GDC_2009__Da y_51__Breakfast_with_6_Gaming_Titans_Scrambled_Eggs.phphttp://www.gamasutra.com/blogs/JimMcginley/20090403/1044/GDC_2009__Da y_51__Breakfast_with_6_Gaming_Titans_Scrambled_Eggs.php Gamasutra: Ethics of game design http://www.gamasutra.com/view/feature/2181/ethics_of_game_design.php


Download ppt "Games met een boodschap Rajiv Krijnen. Games met een boodschap Onderzoeksvraag Wat maakt een game? Subvragen Hypothese Bronnen."

Verwante presentaties


Ads door Google