De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het kleine draagvlak Marijke van Biezen Nardi van den Bosch

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het kleine draagvlak Marijke van Biezen Nardi van den Bosch"— Transcript van de presentatie:

1 Het kleine draagvlak Marijke van Biezen Nardi van den Bosch
1

2 Waarmee loop je door de sneeuw?

3 Draagvlak: 3 spijkers Het richtingsgevoel De veranderbehoefte
Het vertrouwen Als de groep groot is (meer dan 20), of als we in tijdnood zitten, wordt nr 3 een demo of alleen een verhaaltje. Ideaal is ‘t als we ze het kunnen laten ervaren in een verkoop-oefening, die betrekking heeft op hun eigen werk. We houden plaatjes van een te verkopen object achter de hand.

4 Richtingsgevoel Vorm 2-tallen of 3-tallen
Verdeel de rollen: 1 interviewer, 1 geïnterviewde, (1 of meer observatoren) De interviewer en de observatoren openen enveloppe 1 en voeren de instructies uit. Over 10 minuten: CENTRAAL Als de groep groot is (meer dan 20), of als we in tijdnood zitten, wordt nr 3 een demo of alleen een verhaaltje. Ideaal is ‘t als we ze het kunnen laten ervaren in een verkoop-oefening, die betrekking heeft op hun eigen werk. We houden plaatjes van een te verkopen object achter de hand.

5 Richtingsgevoel: bereiken/vermijden

6 Veranderbehoefte Vorm 2-tallen of 3-tallen
Verdeel de rollen: 1 interviewer, 1 geïnterviewde, (1 of meer observatoren) De geïnterviewde moet iemand zijn die zijn huidige functie langer dan 1,5 jaar vervult De interviewer en de observatoren openen enveloppe 1 en voeren de instructies uit. Over 10 minuten: CENTRAAL Vraaginstructie Alleen de vraag “als je je werk ‘nu’ vergelijkt met je werk een jaar geleden, wat zou je daarover zeggen… Dus niet eerst vooraf laten checken of iemand dat werk al lang genoeg doet, want dat is op papier niet goed uit te leggen.

7 Veranderbehoefte

8 Vertrouwen winnen: de ‘klik’

9 Vertrouwen winnen Belangrijkste doelen:
Je wekt vertrouwen bij je gesprekspartner. Je stelt je gesprekspartner op zijn/haar gemak. Je leeft je in, krijgt als het ware informatie over stemming van de ander. We doen een demo (rapport maken of rapport verbreken) Of we vertellen het Of we doen het helemaal niet.

10 Vertrouwen winnen Verbaal criteria (“leuk”, “belangrijk”, “snel”, …)
predikaten: visueel, auditief, kinesthetisch 2. Non-verbaal hoorbaar: toonhoogte, ritme, volume, tempo hoorbaar/zichtbaar: ademhaling (plaats en frequentie) zichtbaar: houding, gebaren, mimiek 3. Emotionele toestand 4. Cultuur Vraaginstructie Alleen de vraag “als je je werk ‘nu’ vergelijkt met je werk een jaar geleden, wat zou je daarover zeggen… Dus niet eerst vooraf laten checken of iemand dat werk al lang genoeg doet, want dat is op papier niet goed uit te leggen.

11 Vertrouwen winnen Sommige afstemmingsvariabelen zijn belangrijker …
Criteria, denkstijl, houding, ademhaling, stem Emotionele toestand, cultuur Gebaren, predikaten Vraaginstructie Alleen de vraag “als je je werk ‘nu’ vergelijkt met je werk een jaar geleden, wat zou je daarover zeggen… Dus niet eerst vooraf laten checken of iemand dat werk al lang genoeg doet, want dat is op papier niet goed uit te leggen.


Download ppt "Het kleine draagvlak Marijke van Biezen Nardi van den Bosch"

Verwante presentaties


Ads door Google