De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Tstaat voor TAAL › Verbale als non-verbale taal › Taal is cultureel bepaald  Ostaat voor ORDENING › Betrekking met de inhoud › Hoe ieder zijn werkelijkheid.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Tstaat voor TAAL › Verbale als non-verbale taal › Taal is cultureel bepaald  Ostaat voor ORDENING › Betrekking met de inhoud › Hoe ieder zijn werkelijkheid."— Transcript van de presentatie:

1

2

3  Tstaat voor TAAL › Verbale als non-verbale taal › Taal is cultureel bepaald  Ostaat voor ORDENING › Betrekking met de inhoud › Hoe ieder zijn werkelijkheid ordent  Pstaat voor PERSONEN › Ouders versus leerkrachten › Hoe men elkaar ziet, interpersoonlijke relaties  Ostaat voor ORGANISATIE › Context waar de communicatie zich plaats vindt. › Leerkracht ~ ouder = macro-niveau  I staat voor INZET › Inzet is een belangrijke drijfveer, als deze niet overeenkomen kan dit tot misverstanden leiden

4  Besluit: › De grondhouding in de communicatie dient ‘presentie’ te zijn  namelijk aandachtig en intens betrokken zijn bij de ander. › Gedurende een gesprek moet je aandacht aan de ander schenken en dus niet aan een methodiek of theorie.  Het gaat immers om oprechte betrokkenheid bij, interesse in en aandacht voor de ander.

5  Het interculturele karakter van een ontmoeting tussen een ouder en een leerkracht heeft te maken het verschil in verschil in opvattingen die er bij hen bestaan over de talrijke culturele elementen (Shadid, 2007).  Voorbeeld:

6  Iemand die weinig vooroordelen heeft;  Sterk empathisch vermogen heeft;  Open-minded is;  De wereld vanuit een ander bril kan zien;  Ambiguïditeit tolereert;  Cultuurrelativistische houding heeft;  Zich gemakkelijk kan aanpassen aan nieuwe situaties;  Kennis heeft van de omstandigheden en culturen van andere groepen;  In omgang met elkaar naar overeenkomsten zoekt;  Respect heeft voor anderen en daar rekening mee houdt.

7  Tips voor leerkrachten (klik op tips) Tips

8


Download ppt " Tstaat voor TAAL › Verbale als non-verbale taal › Taal is cultureel bepaald  Ostaat voor ORDENING › Betrekking met de inhoud › Hoe ieder zijn werkelijkheid."

Verwante presentaties


Ads door Google