De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door bianca lodewikus

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door bianca lodewikus"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door bianca lodewikus
Koffie!!! Gemaakt door bianca lodewikus

2 Koffie!!! Wie heeft koffie bedacht? Wat is koffie?
Waar word koffie verbouwd? Wanneer is koffie bedacht? Waarom is er koffie? Hoe kik je van koffie van?

3 Wie heeft koffie bedacht?
Daarna ging men steeds verder met deze bessen en uiteindelijk is het de koffie van u. Hoe is koffie ontdekt, wie heeft het op z'n naam staan?  Ik weet wel dat instant koffie in 1901 is uitgevonden door Satori Kato.

4 Wat is koffie? De koffieboon is in feite een volgroeid zaadje van de kers van de koffieplant. De koffieplant groeit in verschillende werelddelen. Na het oogsten van de koffiebessen worden zij ontdaan van haar buitenste laag. Nadat de bonen gedroogd zijn worden ze gebrand. Hierbij worden de suikers in de boon gekarameliseerd waardoor de koffieolie ontstaat die zorgt voor het aroma en de smaak van de boon. Er zijn verschillende gradaties van branding, van lichtgebrand tot zeer donker gebrand. Na het branden worden de bonen gemalen. Je kan ervoor kiezen om voorgemalen koffie te kopen, maar je kunt ook zelf je Koffie malen.

5 Waar wordt koffie verbouwd?
De landen die in de wereld traditiegetrouw koffie verbouwen bevinden zich in Afrika en Noord- en Zuid-Amerika maar tegenwoordig is Brazilië verreweg de grootste koffieproducent ter wereld ver boven Colombia en Vietnam.

6 Wanneer is er koffie bedacht?
De koffieplant komt oorspronkelijk uit Ethiopië rond 900 voor Christus werd door Arabische artsen koffie al genoemd medicijn.

7 Waarom is er koffie? Koffie is er om wakker van te worden en van te genieten daarom word je blij van koffie niet alleen word je er blij van maar ook vrolijk en actief.

8 Hoe kik je van koffie van?
Van koffie kun je behoorlijk hyper worden. Na 7 koppen koffie sta je helemaal te stuiteren en is er een aanzienlijke kans dat fouten gaat maken in de vorm van dingen laten vallen. Sommige mensen drinken rustig 10 koppen koffie zonder te merken dat ze er onrustig van worden. Het is goed om je bewust te zijn van de bij-effecten van de drug koffie. Behalve dat koffie enkele goede werkingen heeft, zo hebben wetenschappers geconcludeerd dat het goed is voor het hart, heeft teveel koffie drinken slechte uitwerkingen.


Download ppt "Gemaakt door bianca lodewikus"

Verwante presentaties


Ads door Google