De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leerlingenzorg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leerlingenzorg."— Transcript van de presentatie:

1 Leerlingenzorg

2

3 Niveaus van zorg Individueel niveau Groepsniveau Schoolniveau
We willen een hoog welbevinden voor leerlingen, leerkrachten en ouders realiseren. Parnassys helpt ons daarbij.

4 Andreashof (20DV) Datum: 9 september 2013
Hulpplan voor: Geboortedatum: Groep: Taal / 2011 Startdatum Einddatum Status Gesloten Probleemomschrijving Hij/zij heeft veel moeite met het oudste kleuterwerk. We gaan er nu een onderdeel uit lichten om te kijken of hij/zij dit nu wel oppikt. We pakken het onderdeel rijmen met daaraan gekoppeld analyse-synthese. Doel Smart (Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch Tijdgebonden) We hopen dat hij/zij over 6 weken de werkjes rijmen uit de klas zonder moeite kan neerleggen. Hij/zij kan met behulp van analyse-synthese het juiste plaatje pakken uit de rijmwerkjes, zoveel meerdere lettergrepen als 1 lettergrepige woorden. Ook werken we met extra werkbladen met het thema winter. Waarin deze aspecten ook weer terug komen. Plan Wanneer: vanaf….. Werkwijze: Tijdens het zelfstandig werken, rt in de klas. Materiaal: multi rijm en de kleine doosjes rijmen uit de klas. Werkbladen thema winter Uitvoering Datum: Je merkt dat hij/zij de extra werkjes moeilijk vindt. Hij/zij is snel afgeleid en zijn/haar werktempo ligt laag. Hij/zij wil wel, maar het lukt nog niet! In een 1 op 1 situatie lukt het wel. Maar zodra hij/zij iets alleen moet doen, gaat het heel moeizaam. Evaluatie Eigenlijk is er weinig tot geen vooruitgang. Hij/zij blijft het moeilijk vinden. Verbeteren: We gaan met de ouders in gesprek. Want niet alleen dit onderdeel vindt hij/zij moeilijk. Er zijn nog andere dingen die we willlen bespreken. Betrokkenen RT: in de klas IB: Mirjam Wilmer Leerkrachten: Hubertine Swaab en Yvonne Zwinkels

5 Individueel niveau: Zorg voor díe leerling, in deze groep,
met deze leerkrachten, met deze ouders, in deze woonomgeving. Signaleren Diagnosticeren Handelen Evalueren

6 Groepsniveau: Signaleren Diagnosticeren Handelen Evalueren

7 Schoolniveau Signaleren Diagnosticeren Handelen Evalueren en checken
Het schoolplan en schoolgids dienen hiervoor als uitgangspunt.

8 Extra hulp aan de leerlingen.
Hulp binnen de groep tijdens het zelfstandig werken door de groepsleerkracht. Hulp buiten de groep door de remedial teacher, RT, Marga Kuypers. Zij geeft 1 dag per week RT aan díe leerlingen die extra hulp nodig hebben, naast de hulp binnen de groep. De hulp vindt plaats volgens een handelingsplan.

9 Externe instanties: Wij worden ondersteund door de volgende instanties: FSPOW: Het samenwerkingsverband voor het Westland. Zij zorgen voor PAB, preventieve ambulante begeleiding, en HGD, handelingsgerichte diagnostiek(het doen van onderzoeken bij leerlingen). Onze schoolondersteuner is Ellen Looijen. OA: Onderwijsadvies. De orthopedagoog van OA, Jan ter Harmsel, ondersteunt ons door het geven van adviezen en het uitvoeren van onderzoeken. SMW: Schoolmaatschappelijk werk: Margreet Klop is verbonden aan onze school. Wij kunnen haar betrekken bij de hulp voor leerlingen en hun ouders. Elke dinsdagochtend, van 8.30 tot 9.30 uur, houdt zij een spreekuur in kamer 3 van de zorgunit.

10 Zorgunit Zoals u wellicht weet zijn er 4 kamers in de Zorgunit die gebruikt worden door externen. Hieronder volgt een overzicht van de mensen, hun specialisatie en hun werkdagen in de Zorgunit. Annette van Lieshout, logopedist, werkzaam op maandagmiddag en donderdagochtend in kamer 3 Wenda van Vliet, kinderfysiotherapeut, werkzaam op donderdagmiddag in kamer 3 Sita van Rooden, ergotherapeut, werkzaam op woensdagochtend en vrijdagochtend in kamer 1 Mirjam Wilmer, kindercoach, werkzaam op woensdagochtend in kamer 3. Heeft u vragen? Stel ze aan Mirjam Wilmer, coördinator van de Zorgunit.

11 Daarnaast zijn de kamers bestemd voor intern gebruik:
Mirjam Wilmer en Miranda van Leeuwen, Intern Begeleiders, in kamer 4 Jacqueline Biesbroek en Alice Türegun, Dyslexiebegeleiding ONL, in kamer 2 Margreet Klop, Schoolmaatschappelijk werk, kamer 3 Marga Kuijpers, RT, kamer 2 Marianne Reijgersberg, bouwcoördinator, kamer 1 Judith van Leeuwen, schoolarts, kamer 1 Myriam Valkenburg, ICT, kamer 1 En incidenteel worden deze ruimtes gebruikt door OA en FSPOW voor onderzoeken. Op 3 september, 1 oktober en 15 oktober zal de school maatschappelijk werkster, Margreet Klop, een spreekuurtje houden in de zorgunit van de Andreashof van 8.30 tot 9.30 uur. Na de herfstvakantie houdt zij iedere dinsdag om 8.30 uur een spreekuurtje. Heeft u specifieke vragen over de leerlingenzorg? Stel ze aan Miranda van Leeuwen en Mirjam Wilmer, intern begeleiders van de Andreashof.

12

13

14 Leren over gevoelens & ontspanning
Project zelfcontrole bij kinderen Inhoud Training Leren over gevoelens & ontspanning Leren over de denkbeelden die kinderen in de problemen brengen Leren over gedrag waarmee je problemen oplost en problemen voorkomt Begeleiding bij het verbeteren van hun eigenwaarde en het aangaan van vriendschappen

15 Hot Harry & Hot Hester

16 Cool Kevin & Cool Kim

17 Bedankt voor uw aandacht!!


Download ppt "Leerlingenzorg."

Verwante presentaties


Ads door Google