De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ster van Succes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ster van Succes."— Transcript van de presentatie:

1 Ster van Succes

2 Introductie Alex Klein freelance professor
marketing, financiën, strategie auteur ‘Regengeluk’ (financieel roman) Ster van Succes en StartersKompas columnist Telegraaf ( spreker Rabobank & Teeuwen groep

3 Aanleiding Hoe ziet economisch Nederland er op dit moment uit?
In 2009 kende Nederland nog een groei van - 4,5%. Voor 2010, 2011, 2012 wordt slechts een voorzichtige groei verwacht. Toch ligt de oorzaak niet alleen bij de consument; er is namelijk voldoende spaargeld en de meesten van ons hebben nog steeds een maandelijkse inkomstenbron… Het Nederlandse bedrijfsleven ligt ongelofeloos te slapen!

4 Oplossing? Als ergens de oplossing voor de economische crisis ligt,
dan is dat in de handen van de Nederlandse bedrijven. Uitgangspunt: de Nederlander heeft nog voldoende geld om uit te geven, maar wacht op dit moment liever af… Gespaard in Nederland in 2009: bijna 160 miljard euro Vrijgevallen spaarloon in 2010: meer dan 4 miljard euro Hoe ga jij jouw organisatie klaarmaken voor het aantrekken van de economie?

5 Ster van Succes Zes bedrijfskundige gebieden, aan elkaar gekoppeld:
Onderscheid Marketing Personeel Erkenning Financiën Ontwikkeling

6 Een zinvol spelletje.. Heeft iemand voor mij… Dan krijgt u van mij…
En wat als…

7 Onderscheid Vraag 1a. Wat is het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf? Vraag 1b. Wat is het voordeel voor de klant van dit onderscheidend vermogen? Insteek: Een klant gaat pas geld uitgeven als hij het gevoel heeft, daar zelf méér voor terug te krijgen. What’s in it for me?

8 Marketing Vraag 2a: Hoe wordt dit onderscheidend vermogen vermarkt?
Vraag 2b: Communiceer je het klantvoordeel, het onderscheidend vermogen of misschien heel iets anders? Insteek: In principe moeten al je marketingactiviteiten louter het klantvoordeel uitschreeuwen.

9 Personeel Vraag 3a. Leeft jouw personeel het klantvoordeel? Vraag 3b.
Ademt jouw personeel jouw uniekheid als ze met de klanten bezig zijn? Insteek: Bij alles wat zij doen, moeten jouw medewerkers het klantvoordeel benadrukken én waarmaken.

10 Erkenning Vraag 4a. Wordt jouw klantvoordeel (h)erkend door de klant?
Vraag 4b. Doe jij het daardoor beter of slechter dan jouw branche? Insteek: Als je klanten jouw klantvoordeel erkennen, dan zal de huidige recessie je nog raken, maar ben jij niet degene die omvalt. What’s in it for me?

11 Financiën Vraag 5a. Blijkt de klanterkenning uit jouw financiële situatie? Vraag 5b. Zorgt jouw bijzonderheid er voor dat jouw financiële resultaten beter zijn dan het gemiddelde van de markt? Insteek: Meer en meer tevreden klanten zouden moeten leiden tot betere financiële resultaten - of je kosten zijn te hoog…

12 Ontwikkeling Vraag 6a. Worden deze (al dan niet betere) resultaten ingezet om nieuwe producten / diensten te ontwikkelen? Vraag 6b. Leiden deze nieuwe producten dan vervolgens weer tot een hernieuwd onderscheidend vermogen in de markt? Met hernieuwde voordelen voor jouw klant? Insteek: Iets nieuws is altijd interessanter dan iets ouds…

13 Retrospectie Op welke wijze kun jij
jouw financiële situatie verbeteren? Door meer klanterkenning! Op welke wijze krijg je meer klanterkenning? Door meer onderscheidende klantvoordelen beter in de markt te zetten door verbeterde marketingacties en meer toegewijd personeel.


Download ppt "Ster van Succes."

Verwante presentaties


Ads door Google