De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oplossing voor dit conflict? Wat kan jij doen?. De Israëlische bezetting moet stoppen De oorzaak moet aangepakt worden:de bezetting moet stoppen. Dat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oplossing voor dit conflict? Wat kan jij doen?. De Israëlische bezetting moet stoppen De oorzaak moet aangepakt worden:de bezetting moet stoppen. Dat."— Transcript van de presentatie:

1 Oplossing voor dit conflict? Wat kan jij doen?

2 De Israëlische bezetting moet stoppen De oorzaak moet aangepakt worden:de bezetting moet stoppen. Dat is de dagelijkse terreur van de Israëlische staat tegen de burgerbevolking. Foto: Knack, 1 nov 2000 VN-Resolutie van de AV 3246 (29-11-1974): Over bezetting van volkeren: …3. Herbevestigt de legitimiteit van de strijd van volkeren voor bevrijding van koloniale en vreemde overheersing en onderdrukking met behulp van alle mogelijke middelen, gewapende strijd inbegrepen

3 Is er dan wel een oplossing voor dit conflict? 1.Het Internationaal Recht en de VN zijn er om conflicten vreedzaam op te lossen. 2. Israël moet gedwongen worden om de VN- resoluties uit te voeren, de mensenrechten te respecteren en het racisme en de Apartheid af te schaffen.

4 Politici horen, zien en zwijgen

5 Is er dan wel hoop op een oplossing? Als politici Internationaal Recht, mensenrechten en democratie niet meer verdedigen, moet de gewone burger zijn verantwoordelijkheid opnemen. De burger kan zijn ongenoegen uiten en druk uitoefenen op onze politici, op de Israëlische regering, en op het Israëlische volk door een boycot van Israël. Zoals de boycot in Zuid-Afrika een einde stelde aan het racistische regime van Apartheid, zal ook hier een boycot van Israël leiden tot het einde van het zionistisch racisme en Apartheid. Israël zegt Neen tegen het Internationaal Recht Neen tegen de mensenrechten Neen tegen het Internationaal Gerechtshof van Den Haag Neen tegen de democratie Neen tegen de VN-resoluties

6 Als men over oplossingen spreekt: Waarover heeft men het dan?

7 Tweestatenoplossing: Palestijnse staat op Westbank en Gazastrook met O-Jeruzalem als hoofdstad naast Israël

8 Sommigen willen een Palestijnse staat toestaan achter de muur

9 Andere oplossingen: Palestijnen verdrijven zoals Liebermann, vice premier en min van BZ: hij staat bekend dat hij de 1,4 miljoen Palestijnen in Israël het land wil uitzetten om een zuiver-joodse staat te creëren.

10 ‘ Palestine/Israël ’ Eénstatenoplossing: gelijke rechten voor joden, moslims en christenen Én recht op terugkeer & schadevergoeding voor de vluchtelingen

11 Je kan hèèl veel doen! Steun projecten in Palestina : vrouwenorganisatie "Palestinians Working Women Society for Development" (PWWSD): werkt in Gazastrook en de Westbank Noodhulp voor Palestina via de PWWSD Peter of meter worden van een Palestijnse student€ 15 euro per maand Steun met je klas één studente tijdens je schooljaar:15 euro per maand. Steun de vrouwenbeweging, PWWSD Circusschool in Birzeit Nabloes: rehabilitatiecentrum voor gehandicapten met hersenletsel Steun de Palestina-werking in Vlaanderen: - lidgeld Palestina Solidariteit: 25,00 €, studenten en werklozen 15€ - gift Palestina Solidariteit met fiscaal attest -sluit je aan bij een lokale Palestinawerkgroep; doe mee met de boycotacties -Ga mee op inleefreis naar Palestina: mei of aug. Zie met eigen ogen en neem dan besluiten. Steunrekening: BE52 0001 5766 4709 van Palestina Solidariteit met de vermelding van uw keuze: Voor deze giften kan Palestina Solidariteit een fiscaal attest afleveren vanaf 40 €

12 Je kan hèèl veel doen! Reageer! Overtuig onze politici -Onderteken onze petities en vraag aan organisaties en VIP's dit ook te doen. Overtuig onze media -Werk mee met de mediawatch: reageer naar media opdat ze correcte info geven -christenen hebben een speciale opdracht in deze wereld! Spreek de priesters / bisschoppen aan. Je kan het kwade ontkrachten door gebed, vasten en het werken aan een rechtvaardige wereld. Oefen druk uit op Israël: BDS campagne Boycot Israël tot Israël de VN-resoluties uitvoert en gelijke rechten geeft aan de Palestijnen.  = geweldloze actie om de Israëlische regering en bevolking te doen inzien dat racisme en Apartheid niet aanvaardbaar zijn. Garden Gourmet

13 De zionistische propaganda stelt elke kritiek op de Israëlische politiek voor als antisemitisch. Nochtans is er altijd een kritische joodse stem geweest: de eerste anti-zionisten waren joden! Zijn Israëlische burgers en joden wier families slachtoffer waren van racisme en genocide. Zij kunnen niet langer zwijgend toezien en roepen op tot totale boycot van Israël: www.matzpun.com Netwerk van antizionistische joden vooral in de VS: www.nimn.org Rabbis for Human Rights Ontstaan in 1988 in reactie op de grove mensenschendingen van Israëlische militaire autoriteiten:www. Rhr.israel.net www.jewsagainstzionism.com Union des Progressistes Juifs de Belgique http://www.upjb.be Sivmo, Steuncomité Israelische Vredesgroepen en Mensenrechtenorganisaties (Nederland) www.xs4all.nl/~sivmo Het zijn religieuze joden tegen het zionisme ; contactadres in België: Shmiel Mordche BORREMAN, Tel/Fax: 03 231 92 64 Moshe Friedman www.gush-shalom.org Een ander joods geluid: Nederland Een ander joodse stem: België

14 Het internationaal joods anti-zionistisch netwerk krijgt niet hetzelfde forum als de Israëlische bezetter http://www.ijsn.net

15 Israëlische activisten De vraag is achter welk Israël men staat? Het Israël van het extremisme en het terrorisme? Of het Israël van de vredesactivisten en humanitaire organisaties, van de dienstweigeraars ? Wil je een joodse, racistische staat? Wil je een democratische staat met gelijke rechten voor joden, christenen en moslims? Israël geeft jaarlijks meer dan 600 miljoen € uit om Israël “mooi, democratisch” voor te stellen.

16 Benoem de kern van het conflict Geen 2 gelijke partijen die strijden voor eenzelfde land! Zionisme is de kern van het conflict. = kolonisatie en etnische zuivering - verborgen door efficiënte propaganda.  Israël = slachtoffer & de Palestijnen = terroristen. Zionisme = racisme. Heel duidelijk met de Muur = Apartheid en de racistische wetten in Israël. = ideologie die de Palestijnen als niet evenwaardig/als mens beschouwt en dus racistisch is.

17 Ook al lijkt de huidige situatie tragisch, hopeloos… Kaart: % Palestijnen in het historische Palestina Het zionistisch project werd niet gerealiseerd! En alle kleine inspanningen voor gerechtigheid zijn belangrijk, want de gerechtigheid zal het halen boven het onrecht! Jouw inzet, hoe klein ook, is van levensbelang! Dank ervoor! Positief blijven denken!

18 Martin Luther King Voor het slagen van het kwaad Is niets anders nodig dan dat goede mensen niets doen. Als goede mensen niets anders doen dan voor hun gezinsleden zorgen, hun sport beoefenen, televisie kijken, kunnen kwade krachten ongestoord hun rampzalige praktijken uitvoeren. De kwade krachten worden dan niet gehinderd door de zogenaamde zwijgende meerderheid. Blijf niet bij de zwijgende meerderheid Gerechtigheid heeft iedereen nodig, zeker jou!

19 Denk ik racistisch Als ik vind dat een Israëli het recht heeft op een veilig en normaal menselijk leven, en een Palestijn dit niet gun? Als ik voorstander ben van een joodse staat, die weigert gelijke rechten te geven aan de Palestijnse inwoners? Als ook ik ervan overtuigd ben dat de Palestijnen de veiligheid van de Israëli’s moeten waarborgen, de veiligheid van hun bezetter, ten koste van elke menswaardigheid? Indien het antwoord ja is: is mijn geest ook in de macht van de zionistische propaganda? (Wat zou u denken als men u tijdens de Tweede Wereldoorlog zou gevraagd hebben om de veiligheid van de Duisters te waarborgen?)

20 Het gaat er niet om vóór of tegen Israël of de Palestijnen te zijn, wel: Als ik de mensenrechten waardevol vind, wil ik die overal verdedigen. Als ik Internationaal Recht belangrijk vind voor de oplossing van conflicten, dan wil ik dat het toegepast wordt, óók door Israël. Als ik vóór democratie ben, dan wil ik dit verdedigen én racisme en Apartheid bestrijden. Een mens kan niet tegelijk vóór democratie en vóór racistische regimes zijn. Iedereen heeft recht op een menswaardig leven, waar ook ter wereld, met gelijke rechten Onverschilligheid, of erger, zwijgen is partij trekken voor Israël, de sterkste partij en de bezettende macht. Israëlische politiek aanklagen is opkomen tegen onrecht. Mythes ontkrachten is de waarheid aan het licht brengen. Onrecht mag je niet onverschillig laten. Als je het niet doet uit solidariteit met de onderdrukten, doe het dan uit eigen belang: 1. de economie in het noorden zal pas groeien als de volkeren in het zuiden de kans krijgen zich te ontwikkelen. 2. Israël als kernmacht en extreemrechts aan het hoofd is, een gevaar voor de wereld.

21 Film: Jewishvoiceforpeace wat ook jij kan doen! http://www.palestinasolidariteit.be/video-s


Download ppt "Oplossing voor dit conflict? Wat kan jij doen?. De Israëlische bezetting moet stoppen De oorzaak moet aangepakt worden:de bezetting moet stoppen. Dat."

Verwante presentaties


Ads door Google