De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: 18-31 Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: 18-31 Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora."— Transcript van de presentatie:

1 Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: 18-31 Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora haar zoon. Aäron, ook door God geroepen, komt hen tegemoet en Mozes zegt alles wat de Here hem heeft opgedragen. Samen trekken ze verder.

2

3 Sippora besnijdt haar zoon en noemt Mozes haar bloedbruidegom. De rode tulpen en de rode steen geven het bloed weer van de besnijdenis.

4 God stuurt Aäron Mozes tegemoet en zij ontmoeten elkaar bij de berg van God. Samen gaan ze dan verder om Gods woorden door te geven.

5 De hedera symboliseert Gods trouw, Hij gaat door en brengt mensen samen om zijn belofte waar te maken. De twee rode rozen laten de broederband zien tussen Mozes en Aäron.

6 Op zoek gaan naar je naasten: een kind, vrouw, broer: bloedverwanten maar ook naar naasten die geen uitweg zien. Bij de berg kom je de Ander tegen en komt een ander je tegemoet. Samen ga je verder samen ben je sterker samen zoek je een uitweg en volg je de weg van het hart.

7


Download ppt "Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: 18-31 Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora."

Verwante presentaties


Ads door Google