De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De 10 geboden van de Quasi. Bij start van de rit: ◦ een volle benzine tank ◦ correcte bandenspanning ◦ de nodige beschermende kledij ◦ goed humeur ◦ drinkgeld.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De 10 geboden van de Quasi. Bij start van de rit: ◦ een volle benzine tank ◦ correcte bandenspanning ◦ de nodige beschermende kledij ◦ goed humeur ◦ drinkgeld."— Transcript van de presentatie:

1 De 10 geboden van de Quasi

2 Bij start van de rit: ◦ een volle benzine tank ◦ correcte bandenspanning ◦ de nodige beschermende kledij ◦ goed humeur ◦ drinkgeld ◦ wc papier ◦ ….

3 Bij de start van de rit doet de ritmeester een korte uitleg over het traject. ◦ Welke richting we uit gaan ◦ Aantal kilometer ◦ Stopplaats ◦ ….

4 Rij steeds geschrankt Dit geeft u meer zicht en remtijd op uw voorganger

5 Leden die zich nog niet zeker voelen rijden steeds vooraan achter de ritmeester.

6 Tussen de ritmeester en de groep laten we een opening van een 5 à 10 meter. Dit geeft de wegkapiteins de mogelijkheid om vooraan terug aan te sluiten.

7 De wegkapiteins dragen steeds het fluovest en de armband van de club en gebruiken een bordje C3 om het verkeer stil te leggen.

8 Grote kruispunten worden veilig gesteld door de wegkapiteins. Vertrouw op deze mensen en ga niet zomaar in de rem.

9 Kleine kruispunten/invalswegen op verlaten plaatsen worden gecontroleerd door de wegkapiteins. Indien geen verkeer zichtbaar worden deze niet afgezet. Wees alert, maar sluit zeker goed aan bij de groep en laat geen te grote openingen.

10 Kijk regelmatig in uw spiegels. Geef de wegkapiteins ruimte om de groep te passeren. Maar doe dit enkel indien dit veilig kan gebeuren.

11 Bij pech of ongeval stopt de volledige groep. Zo kan er voor de pechvogel naar een oplossing worden gezocht. Er wordt geen enkel clublid zomaar achter gelaten.

12 Veilig motorrijden (van MCC en BIVV)


Download ppt "De 10 geboden van de Quasi. Bij start van de rit: ◦ een volle benzine tank ◦ correcte bandenspanning ◦ de nodige beschermende kledij ◦ goed humeur ◦ drinkgeld."

Verwante presentaties


Ads door Google