De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Koen Minderhoud 30 november 2014

Verwante presentaties


Presentatie over: "Koen Minderhoud 30 november 2014"— Transcript van de presentatie:

1 Koen Minderhoud 30 november 2014
Hoe kan ik God dienen? Koen Minderhoud 30 november 2014

2 Relatie met God 2) Door genade heeft Hij ons gered!
Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

3 God dienen Joz. 24:15 (NBG) …Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen! Sub-thema: “Ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen” “God dienen door elkaar te dienen” 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

4 Liefde is… verlangen om te dienen!
Jes. 53:5 (NBV) Om onze zonden werd hij doorboord, om onze wandaden gebroken. Voor ons welzijn werd hij getuchtigd, zijn striemen brachten ons genezing. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

5 Hoe kan ik God dienen? Wees een priester en breng offers
1Pet. 2:5 (NBV) en laat u ook zelf als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel. Vorm een heilige priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

6 Hoe kan ik God dienen? Offer uw lichaam
Rom 12:1 (HSV) Ik roep u er dan toe op, broeders, door de ontfermingen van God, om uw lichamen aan God te wijden als een levend offer, heilig en voor God welbehaaglijk: dat is uw redelijke godsdienst. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

7 Waarom wil God ons lichaam?
1Kor. 12:27 (NBV) Welnu, u bent het lichaam van Christus en ieder van u maakt daar deel van uit. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

8 God wil in ons wonen! 1Kor. 6:19-20 (NBV) Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent?... ….U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

9 Hoe wordt ons lichaam heilig?
Mat 23:19 (NBV) Blind zijn jullie, wat is nu van meer waarde: de offergave of het altaar dat de offergave heiligt? Heb. 10:14 (NBV) Door deze ene offergave heeft hij hen die zich door hem laten heiligen voorgoed tot volmaaktheid gebracht. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

10 Je hebt een roeping: een heilige taak!
2Tim. 1:9 (NBV) Hij heeft ons gered en ons geroepen tot een heilige taak, niet op grond van onze daden, maar omdat hij daartoe uit genade besloten had. Deze genade was ons al vóór alle tijden gegeven in Christus Jezus, Joh. 15:16 (NBV) Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht… 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

11 Die roeping ligt klaar in je nieuwe leven!
Joh. 12:24-25 (NBV) Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. Wie zijn leven liefheeft verliest het, maar wie in deze wereld zijn leven haat, behoudt het voor het eeuwige leven. Rom 12:2 (NBV) U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

12 Ontdek de wil van God voor jouw leven!
2. Door bescheiden te zijn Rom. 12:3 (HSV) Want door de genade die mij gegeven is, zeg ik ieder onder u niet hoger te denken dan hij moet denken, maar laat hij denken in bescheidenheid, naar de mate van geloof zoals God die aan ieder heeft toebedeeld. 3. Door je in het lichaam te voegen Rom. 12:4-5 (HSV) Want zoals wij in één lichaam vele leden hebben en de leden niet alle dezelfde functie hebben, zo zijn wij, hoewel velen, één lichaam in Christus, maar ieder afzonderlijk leden van elkaar. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

13 Hoe kan ik die roeping uitvoeren?
Alleen door de gaven die God ons uit genade daarvoor geeft! Rom 12:6-8 (HSV) En nu hebben wij genadegaven, onderscheiden naar de genade die ons is gegeven: … …hetzij profetie, naar de mate van het geloof; hetzij dienstbetoon, in het dienen; hetzij wie onderwijst, in het onderwijzen; hetzij wie bemoedigt, in het bemoedigen; wie uitdeelt, in oprechtheid; wie leiding geeft, met inzet; wie zich over anderen ontfermt, met blijmoedigheid. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

14 Wat is het uiteindelijke doel?
1Kor. 14:12 (NBV) Dit geldt ook voor u: als u zo graag geestelijke gaven bezit, moet u ernaar streven uit te blinken in de opbouw van de gemeente. Ef. 4:15-16 (NBV) Dan zullen we, door ons aan de waarheid te houden en elkaar lief te hebben, samen volledig toe groeien naar hem die het hoofd is: Christus. 2) Door genade heeft Hij ons gered! Maar jullie hebben Christus leren kennen. Hij heeft jullie gered! En wat hebben jullie hiervoor moeten doen? Een christelijke inburgeringscursus? Een Bijbeltest? Geen lelijke woorden meer gebruiken? Stoppen met roken? Ik hoop niet dat iemand je dat wijs heeft gemaakt. We hebben het immers net gelezen: Tit 3: 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. In Efeze 2 vers staat daarom letterlijk dat God zijn genade aanbiedt als geschenk:  Ef 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9 en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. We hoeven er dus helemaal niks voor te doen. We hebben het simpelweg in geloof aangenomen. Weet u, geloven is feitelijk niks anders dan onze hand uitstrekken naar God om ons cadeau in ontvangst te nemen. En op het moment dat je dat doet, geef je je onahankelijkheid op. Je geeft toe dat je het niet zelf kan. Dat de wereld niet omjou draait, maar dat alles om Jezus draait! Dat gaat in tegen onze trots en drang naar onafhankelijkheid. Je redding hangt niet af van wie jij bent of wat jij doet maar van wie jezus is en wat Jezus heeft gedaan toen Hij voor onze zonden stierf aan het kruis van Golgotha! En jullie doop vanochtend is een getuigenis, een bevestiging dat jullie God's geschenk van genade door jullie geloof in Jezus hebben aangepakt! En dat je niet langer je eigen leven leidt maar Jezus volgt!

15 Doe je mee? Ef. 4:16 (NBV) Vanuit dat hoofd krijgt het lichaam samenhang, en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden. Ieder deel draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam, dat zo zichzelf opbouwt door de liefde. Dicht bij God en dicht bij elkaar God dienen door elkaar te dienen Rom. 12:11 (HSV) Wees niet traag wat uw inzet betreft. Wees vurig van geest. Dien de Heere. Ja, ik en mijn huis, wij zullen de Heere dienen!


Download ppt "Koen Minderhoud 30 november 2014"

Verwante presentaties


Ads door Google