De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inregelen verwarmingsinstallatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inregelen verwarmingsinstallatie"— Transcript van de presentatie:

1 Inregelen verwarmingsinstallatie

2 Inregelen waarom? A besparing op stookkosten.
B behaaglijk gevoel in de diverse vertrekken. C besparing op kosten cv ketel.

3 Inregelen wanneer Moderne HR ketel Oudere HR ketel VR ketel

4 “Problemen” van niet goed ingeregelde radiatoren!
1 het vertrek het dichtst bij de cv ketel komt het snelst op temperatuur 2 geen behaaglijk gevoel in het vertrek 3 Het temperatuursverschil tussen de aanvoer en retour is te klein 4 Pendelen van de cv installatie, waardoor er op termijn problemen met de cv ketel kunnen ontstaan. 5 We merken er niets van!!!!!!!

5 Wat is inregelen de theorie.
1 bij het inregelen van de installatie zorgen we ervoor dat elke radiator de juiste hoeveelheid water krijgt. 2 hiervoor hebben we de volgende gegevens nodig. A: de lengte van de radiator. B: de hoogte van de radiator. C: het type radiator. D: de gewenste ruimte temperatuur. E: de gewenste aanvoer en retour temperatuur F: het leidingverloop en de diameters. G: capaciteit verwarmingspomp 3 Aan de hand van deze gegevens kan de juiste hoeveelheid water per radiator worden bepaald, en de ingestelde waardes per radiator.

6 Problemen! 1 het type radiator is niet bekend. 2 het leidingverloop is niet bekend. 3 de leidingdiameters zijn niet bekend (bij b.v. leidingen in de afwerkvloer) Conclusie: Dit kan meestal alleen bij nieuwbouwwoningen waar tekeningen e.d. bij de hand zijn.

7 De praktijk Het inregelen aan de hand van de temperatuur in de radiator. Door het meten van de aanvoer en de retour temperatuur van de radiator kan er gekeken worden of deze juist is ingesteld. 1 Is de temperatuur tussen de aanvoer en retour 20 graden, dan is deze juist ingesteld Is de temperatuur tussen de aanvoer en retour kleiner dan 20 graden, dan gaat het water er te snel doorheen en dient de radiator geknepen te worden . 3 Is de temperatuur tussen de aanvoer en retour groter dan 20 graden, dan gaat het water er te langzaam doorheen en dient de radiator verder te worden opgezet.

8 Voorwaarden om de radiator in te stellen
1 de radiatorkraan/voetventiel moet in te stellen zijn 2 er moet een goede temperatuurmeter voorhanden zijn 3 de buitentemperatuur moet niet te hoog zijn (onder de 10 graden)

9 Info Er is een meetset verkrijgbaar a € 20,00 (inclusief handleiding)
(als u vriend van Duurzaam Holten wordt kost deze set € 15,00) te verkrijgen bij de stand van Installatiebedrijf van Zon

10 Vragen Zijn er nog vragen? Bedankt voor uw aandacht en tot ziens
Bent U al lid van duurzaam Holten? Bedankt voor uw aandacht en tot ziens


Download ppt "Inregelen verwarmingsinstallatie"

Verwante presentaties


Ads door Google