De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

INREGELEN VERWARMINGSINSTALLATIE. INREGELEN WAAROM? Abesparing op stookkosten. Bbehaaglijk gevoel in de diverse vertrekken. Cbesparing op kosten cv ketel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "INREGELEN VERWARMINGSINSTALLATIE. INREGELEN WAAROM? Abesparing op stookkosten. Bbehaaglijk gevoel in de diverse vertrekken. Cbesparing op kosten cv ketel."— Transcript van de presentatie:

1 INREGELEN VERWARMINGSINSTALLATIE

2 INREGELEN WAAROM? Abesparing op stookkosten. Bbehaaglijk gevoel in de diverse vertrekken. Cbesparing op kosten cv ketel.

3 INREGELEN WANNEER Moderne HR ketel Oudere HR ketel VR ketel

4 “PROBLEMEN” VAN NIET GOED INGEREGELDE RADIATOREN! 1 het vertrek het dichtst bij de cv ketel komt het snelst op temperatuur 2geen behaaglijk gevoel in het vertrek 3Het temperatuursverschil tussen de aanvoer en retour is te klein 4Pendelen van de cv installatie, waardoor er op termijn problemen met de cv ketel kunnen ontstaan. 5We merken er niets van!!!!!!!

5 WAT IS INREGELEN DE THEORIE. 1bij het inregelen van de installatie zorgen we ervoor dat elke radiator de juiste hoeveelheid water krijgt. 3Aan de hand van deze gegevens kan de juiste hoeveelheid water per radiator worden bepaald, en de ingestelde waardes per radiator. 2hiervoor hebben we de volgende gegevens nodig. A:de lengte van de radiator. B:de hoogte van de radiator. C:het type radiator. D:de gewenste ruimte temperatuur. E:de gewenste aanvoer en retour temperatuur F:het leidingverloop en de diameters. G:capaciteit verwarmingspomp

6 PROBLEMEN! 1het type radiator is niet bekend. 2het leidingverloop is niet bekend. 3de leidingdiameters zijn niet bekend (bij b.v. leidingen in de afwerkvloer) Conclusie: Dit kan meestal alleen bij nieuwbouwwoningen waar tekeningen e.d. bij de hand zijn.

7 DE PRAKTIJK Het inregelen aan de hand van de temperatuur in de radiator. Door het meten van de aanvoer en de retour temperatuur van de radiator kan er gekeken worden of deze juist is ingesteld. 1Is de temperatuur tussen de aanvoer en retour 20 graden, dan is deze juist ingesteld 2 Is de temperatuur tussen de aanvoer en retour kleiner dan 20 graden, dan gaat het water er te snel doorheen en dient de radiator geknepen te worden. 3Is de temperatuur tussen de aanvoer en retour groter dan 20 graden, dan gaat het water er te langzaam doorheen en dient de radiator verder te worden opgezet.

8 VOORWAARDEN OM DE RADIATOR IN TE STELLEN 1de radiatorkraan/voetventiel moet in te stellen zijn 2er moet een goede temperatuurmeter voorhanden zijn 3de buitentemperatuur moet niet te hoog zijn (onder de 10 graden)

9 INFO Er is een meetset verkrijgbaar a € 20,00 (inclusief handleiding) (als u vriend van Duurzaam Holten wordt kost deze set € 15,00) te verkrijgen bij de stand van Installatiebedrijf van Zon

10 VRAGEN Zijn er nog vragen? Bedankt voor uw aandacht en tot ziens Bent U al lid van duurzaam Holten?


Download ppt "INREGELEN VERWARMINGSINSTALLATIE. INREGELEN WAAROM? Abesparing op stookkosten. Bbehaaglijk gevoel in de diverse vertrekken. Cbesparing op kosten cv ketel."

Verwante presentaties


Ads door Google