De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Collector -KWZI Wijtschate

Verwante presentaties


Presentatie over: "Collector -KWZI Wijtschate"— Transcript van de presentatie:

1 Collector -KWZI Wijtschate
Stan De Laere Wim De Belie Ann Cnockaert Jurgen Vanslembrouck

2 Partners in het project
Aquafin Gemeente Heuvelland Vlaamse overheid AWV Subsidies riolering door VMM

3 Voorstelling van de avond
Inleiding door de Burgemeester Toelichting door Aquafin: Stan De Laere, Wim De Belie Toelichting door Bureau Cnockaert : Ann Cnockaert, Toelichting door de afkoppelingsdeskundige: Jurgen Vanslembrouck Vraagstelling

4

5 Waarom zijn we hier samen?
Waarom deze werken? Wat gaat er veranderen? Hoe zullen de werken verlopen? Hoe zullen de afkoppelingen verlopen? Vragenronde

6 Waarom deze werken? Waarom zijn deze werken nodig?
Europa heeft haar lidstaten een aantal richtlijnen opgelegd om de kwaliteit van onze waterlopen te verbeteren. In België is de waterkwaliteit een bevoegdheid van de gewesten. Het Vlaamse Gewest doet een beroep op Aquafin om het huishoudelijke afvalwater te zuiveren. Niet om er drinkwater van te maken, maar wel om onze beken en rivieren terug proper te krijgen.

7 Hoe ver staan we al? Aquafin heeft al heel wat inspanningen geleverd om de nodige infrastructuur uit te bouwen, waardoor momenteel 80% van al het huishoudelijk afvalwater in Vlaanderen gezuiverd wordt. Een goed resultaat, maar nog ver verwijderd van de doelstelling van 98%. De resterende 2% zal ingevuld worden door de plaatsing van individuele zuiveringsinstallaties voor de afgelegen woningen. Op deze grafiek ziet u in het blauw de evolutie van de zuiveringsgraad. Zoals u kan zien, werd in 1990 amper 30% van al het afvalwater in Vlaanderen gezuiverd. Wie van u kent de zuiveringsgraad van deze gemeente? Ook hier in uw gemeente zal Aquafin werken uitvoeren om de Europese doelstelling dichterbij te brengen en de zuiveringsgraad te verhogen. Met dit project zal het afvalwater van bijna 300 inwoners aangesloten worden op het waterzuiveringsnetwerk, water dat vandaag nog ongezuiverd in de beek belandt.

8 KWZI Wijtschate Startpagina over afkoppelen

9 Wat zal er veranderen? Welke werken mag u verwachten?
Hoe ziet het tracé eruit? Hier ziet u een plattegrond met aanduiding van het tracé van de werken. Langs dit tracé zal er gewerkt worden aan de nutsleidingen, de riolering en de weg. De aanpassingen aan de nutsleidingen zullen waarschijnlijk voor de rioleringswerken gebeuren door de verschillende nutsbedrijven. Aquafin zal de nodige infrastructuur aanleggen om het afvalwater te verzamelen en aan te sluiten op onze rioolwaterzuiveringsinstallatie. Als we hiervoor de weg moeten opbreken, zullen we die uiteraard herstellen, tenzij de gemeente andere plannen heeft met de bovenbouw. Wij zullen u vanavond meer uitleg geven over de rioleringswerken.

10 Hoe ziet de nieuwe installatie eruit?

11

12 Hoe ziet de nieuwe installatie eruit?

13 procedure Openbaar onderzoek voor de stedenbouwkundige vergunning loopt tem 28/2/2013 Meer info dienst stedenbouw in bureel 13 op het gemeentehuis “De Warande” Openbaar onderzoek voor de milieuvergunning loopt tot 16/3/2013 Meer info milieudienst in bureel 17 op het gemeentehuis “De Warande”

14 Collector Wijtschate Startpagina over afkoppelen

15 Wat zal er veranderen? Hospicestraat Vierstraat Ieperstraat
Wijtschatestraat Welke werken mag u verwachten? Hoe ziet het tracé eruit? Hier ziet u een plattegrond met aanduiding van het tracé van de werken. Langs dit tracé zal er gewerkt worden aan de nutsleidingen, de riolering en de weg. De aanpassingen aan de nutsleidingen zullen waarschijnlijk voor de rioleringswerken gebeuren door de verschillende nutsbedrijven. Aquafin zal de nodige infrastructuur aanleggen om het afvalwater te verzamelen en aan te sluiten op onze rioolwaterzuiveringsinstallatie. Als we hiervoor de weg moeten opbreken, zullen we die uiteraard herstellen, tenzij de gemeente andere plannen heeft met de bovenbouw. Wij zullen u vanavond meer uitleg geven over de rioleringswerken.

16 Vierstraat Noordelijk deel Sint Medardusplein
Tot aan sporthal

17 Wijtschatestraat Tot eerste woning voorbij het Engels kerkhof, zelfde kant

18 Hospicestraat

19 Ieperstraat tussen Staanijzerstraat en KWZI

20 Ieperstraat vanaf Staanijzerstraat tot buiten bebouwing tot 2de aansluiting Schoolstraat
Afvoer Schoolstraat richting riolering Ieperstraat -trace nog niet bepaald

21 Sint Medardusplein – Staanijzerstraat - Houthemstraat

22 Verder verloop van het project
2013: Inspraaktraject onder leiding van de gemeente en opmaak ontwerpen. 2013: bezoeken afkoppelingsdeskundige 2014: Aanbesteding Uitvoering vanaf 2015.startend vanaf KWZI Ieperstraat

23 Gemengd stelsel

24


Download ppt "Collector -KWZI Wijtschate"

Verwante presentaties


Ads door Google