De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WIJKRAAD LEIDSCHE RIJN VEILIGHEID IN LEIDSCHE RIJN REPRESSIE OF PREVENTIE THEMA 17 MEI 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WIJKRAAD LEIDSCHE RIJN VEILIGHEID IN LEIDSCHE RIJN REPRESSIE OF PREVENTIE THEMA 17 MEI 2011."— Transcript van de presentatie:

1 WIJKRAAD LEIDSCHE RIJN VEILIGHEID IN LEIDSCHE RIJN REPRESSIE OF PREVENTIE THEMA 17 MEI 2011

2 Stelling Alleen repressie zal niet werken en alleen preventie zal niet werken om problemen met anti- sociaal gedrag in een gemeenschap als Terwijde op te lossen.

3 In het kort 1. Wat kan de burgemeester en zijn woordvoerder doen over veiligheid en communicatie naar de burgers via de media? 2. Wat kunnen de media doen om conflicten 'klein' en 'specifiek' te houden en niet onnodig 'groots' te dramatiseren? Bv. Heinrich Berthestraat

4 In het kort 3. Wat kunnen scholen doen om schooluitval te voorkomen? 4. Wat kan de wethouder van onderwijs doen om met schoolbesturen een actieprogramma af te spreken om schooluitval te voorkomen? 5. Wat kunnen de wijkmanager samen met onderzoeksinstellingen en vakwethouders doen bijvoorbeeld door gedwongen verhuizing naar Leidsche Rijn in kaart te brengen? onderzoeksinstellingengedwongen verhuizing

5 In het kort 6. Wat kunnen wetenschappers doen om inzicht te krijgen op de beweegredenen van antisociaal gedrag in de Marokkaanse gemeenschap in het bijzonder? 7. Wat kunnen de welzijnsorganisaties als Doenja doen om follow-up te verzorgen van 'gedwongen verhuisde probleemgezinnen' naar Leidsche Rijn? Dit gebeurt nl. niet altijd.

6 In het kort 8. Wat kunnen de burgers zelf doen om een 'zelfredzame buurt' te creëren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het gevoel van veiligheid exponentieel toeneemt als mensen in eigen buurt; de school en eigen familie verantwoordelijkheid nemen om de eigen situatie te verbeteren. 'zelfredzame buurt' 9. Wat kan de Politie en Rechterlijke macht doen om opsporing en vervolging efficiënter en effectiever te regelen?Rechterlijke macht

7 In het kort 10. Wat kunnen politici doen ter verbetering van hun controle op het functioneren van bovengenoemde instanties. Wetenschappelijk onderzoek in Overvecht heeft aangetoond dat een laag voorzieningen niveau bij jongeren die gedwongen verhuisd zijn onveiligheidsgevoelens stimuleert.

8 Aanbevelingen Acties die nu met veel geld door de overheid worden ondernomen kunnen zelfs de problemen in de wijken verergeren en dus anti - sociaal gedrag versterken. Van belang is dat autoriteiten zelf transparant zijn; humaan begrenzend gedrag en een kalme assertiviteit uitstralen en zodoende een ‘rots in de branding’ zijn.


Download ppt "WIJKRAAD LEIDSCHE RIJN VEILIGHEID IN LEIDSCHE RIJN REPRESSIE OF PREVENTIE THEMA 17 MEI 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google