De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Venus. De tweede planeet vanaf de zon gezien Venus is de helderste planeet. Links naast de boom is Venus zichtbaar. Venus heeft net als de aarde een atmosfeer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Venus. De tweede planeet vanaf de zon gezien Venus is de helderste planeet. Links naast de boom is Venus zichtbaar. Venus heeft net als de aarde een atmosfeer."— Transcript van de presentatie:

1 Venus

2 De tweede planeet vanaf de zon gezien Venus is de helderste planeet. Links naast de boom is Venus zichtbaar. Venus heeft net als de aarde een atmosfeer met witte wolken.

3 Venus is een ochtend en avondster. Dit is al sinds de oudheid. De ene keer zie je Venus ‘s avonds en de andere keer ‘ochtends.

4 Informatie Venus Venus is 108 miljoen km van de zon. Bijna net zo groot als de aarde. Venus heeft geen manen. Venus is vernoemd naar de godin van de liefde en schoonheid.

5 Foto: oppervlakte op Venus Venus is omgeven door de dikke, giftige wolken van zwavelzuur. Deze wolken houden zonnewarmte vast: broeikast effect.

6 Broeikaseffect Uitleg: klik op de afbeelding

7 Het is 475 graden Celsius Lucht bestaat uit Co2 en de atmosfeer is heel erg dicht. Aals je op Venus staat zou je helemaal platgedrukt worden. Klik op de foto voor een link naar een artikel van oktober 2010 over de Venus Express.

8 Hoelang duurt een dag en een jaar Venus draait in 243 dagen om zijn as (een dag). Een rondje om de zon duurt 225 dagen (een jaar) Alle planeten draaien rechts om hun as, maar Venus precies andersom.

9 In 1975 en 1982 heeft de Venera foto’s gemaakt op Venus. Hieronder een foto van deze planeet gemaakt door Venera 10 in 1975. Klik op de linker foto voor meerdere foto’s.

10 DIT WAS DE TWEEDE PLANEET VANAF DE ZON: VENUS Bronnen Het boek: een reis door het heelal Artikel: http://www.mentallandscape.com/V_DigitalImages.htmhttp://www.mentallandscape.com/V_DigitalImages.htm Artikel: http://www.nu.nl/wetenschap/2350507/atmosfeer-boven-polen- venus-ijler-dan-gedacht.htmlhttp://www.nu.nl/wetenschap/2350507/atmosfeer-boven-polen- venus-ijler-dan-gedacht.html


Download ppt "Venus. De tweede planeet vanaf de zon gezien Venus is de helderste planeet. Links naast de boom is Venus zichtbaar. Venus heeft net als de aarde een atmosfeer."

Verwante presentaties


Ads door Google