De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Overzicht van Creaties van Bart leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 20 november 2014 rondom het thema : Samengesteld door René Appels.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Overzicht van Creaties van Bart leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 20 november 2014 rondom het thema : Samengesteld door René Appels."— Transcript van de presentatie:

1 Overzicht van Creaties van Bart leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 20 november 2014 rondom het thema : Samengesteld door René Appels

2  Let wel:  De opnames zijn niet gemaakt onder studio omstandigheden maar uit de hand en bij kunstlicht gedurende de ledenbijeenkomst.  Daardoor kunnen de vormen en kleuren enigszins afwijken van de werkelijke.

3 Waar Louise Bierhuizen (titelblad)met haar keramische sneeuwpop HET symbool van onze Hollandse winters weergaf (hoe lang nog?), daar werd Seine Schoemaker juist geïnspireerd door de opgewaaide sneeuw op een doorploegde, van alle gewassen ontdane akker.

4 Marlies Swarttouw zag kans om met olieverf een sfeervol op een aquarel lijkend winterlandschap op het doek te zetten. Heel mooi met de grijze gloed van licht, lucht en water tegen het door het vele vocht gedempte zonlicht.

5 Winter doet me denken aan ‘ijs’, aan ‘koud’, aan ‘kale bomen’. Met uitsluitend koude kleuren gaf Ali Moolhuijzen die indrukken weer.

6 Intuïtief schilderend gaf Bouke Veltman deze impressie van winter-kou weer. “Zie je daar water in?” “Ja, dat kan; ‘t kan ook iets anders zijn”, aldus Bouke.

7 Nog een winterimpressie van Bouke Veltman. Opvallend zijn de warme kleuren die hij gebruikt bij een winter - tafereel. “Je moet hem eens draaien,,” zeiden enkele leden. Zo vond iedereen het mooier. Bouke ook ! Excuses voor de witte vlek in de hoek. Dat is mijn vinger

8 Veel bewondering oogstte de winterkou weergave van Marianne Appels. Met acryl zag ze kans om, heel transparant, bijna drie- dimensionaal lijkende druipende ijspegels te schilderen

9 Nog een winters tafereeltje van Marianne Appels. Het schilderij is nog niet klaar. Marianne vroeg de leden om suggesties voor de verdere afwerking. Die kreeg ze ook. We zullen zien wat het uiteindelijke resultaat wordt.

10 Stilte, rust en ruimte. Dat zijn de kernbegrippen die Jetty van Well in haar schilderij op het winterthema probeerde weer te geven. En met succes. Je voelt bijna de kou die je ervaart als je op een winterdag langs een van de verstilde vennen in de Achterhoek wandelt.

11 Minitieus geschilderd, deze door Willie Bargeman geschilderde hondenslee. Een aandachtige kijker zal, dichter bij het schilderij staand, kunnen zien dat iedere hond ook een andere houding heeft. Dat het winter en koud is lijdt geen twijfel.

12 Geen Hollandse meester die bij het programma “Schatgraven” bij toeval werd ontdekt, maar een winters tafereel, van de hand van Willie Bargeman (Het was overigens leuk om te horen welke onverwachte handelingen Willie heeft toegepast om het gewenste effect te kunnen bereiken.)

13 Deze prachtige aquarel van een ijsmassa, een gletsjer met een koude rotspartij op de achtergrond werd gemaakt door Marion Schmitz. Het schilderij riep bij de aanwezigen diverse associaties op die echter alle duidelijk de elementen weergaven die aan het schilderij ten grondslag lagen: WINTER en KOUD.

14 In korte, gedichtjes verbeeldde Lies Prins haar gevoelens over de wintertijd. Met lino en sjabloon, de letters gedrukt met originele loden letters, gaf ze de gedichten ook vorm in een drietal schilderijtjes (waarvan er twee hier zijn afgebeeld).

15 Hoewel Thea Bentvelzen zelf niet aanwezig kon zijn zorgde zij toch voor haar bijdrage aan de bijeenkomst met een foto van haar beeld “Gehandicapt – Hoezo?” en het volgende gedicht: Winter, de pressie van het donker drukkend op haar schouders Kou, doordingend, haar botten verstijven Spieren, slechts actief met vertraging, ondersteunen niet meer Elk straaltje zon, gretig opgenomen, te weinig, te kort, Lijf en geest, gehandicapter naarmate ‘t seizoen vordert Energetisch op nulstand Overlevingsstrategie Tot de lente bevrijdt Winter, de pressie! Winterdepressie

16 Een aantal van de hier afgebeelde schilderijen en nog meer werken zullen vanaf 19 december 2014 tot 30 januari 2015 te zien zijn tijdens de WINTEREXPOSITIE Van Kunstkring Bart met het thema “WINTER – KOU” in: Zalencentrum “De Huve”, Grotestraat 52, 7151 BD Eibergen


Download ppt "Overzicht van Creaties van Bart leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 20 november 2014 rondom het thema : Samengesteld door René Appels."

Verwante presentaties


Ads door Google