De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de."— Transcript van de presentatie:

1 Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de wereld. Ertuo Village in Meigu is een van deze plaatsen. Meigu

2 . In het dorp Ertuo is 30% van het land goed voor het verbouwen van gewassen. 20% is bos en 50% is grasland.

3 Drie jaar geleden leefde 90% van de gezinnen in Ertuo onder de armoedegrens. Ze leefden van ongeveer 30 euro per jaar.

4 Het koken van maaltijden in het dorp was erg moeilijk omdat de enige energiebron hout was. Het Leger des Heils heeft geholpen bij het bouwen van speciale biogas tanks zodat de familie’s veel makkelijker kunnen koken.

5 Ook werd ontdekt dat meer dan 70% van de dorpelingen niet konden lezen of schrijven. Slechts een deel van de kinderen konden naar school, maar daar moesten ze wel anderhalf uur voor lopen.

6 Het Leger des Heils heeft hen geholpen een nieuwe school te bouwen.

7 Het was moeilijk voor de gezinnen om geld te verdienen in het dorp.

8 Het Leger des Heils heeft de mensen in het dorp Ertuo geholpen om geld te verdienen door hen dieren te geven.

9 Zij kochten 80 vrouwelijke geiten en 8 mannelijke geiten en gaven deze aan 40 van de 117 families in Ertuo.

10 De families werd geleerd hoe ze voor de geiten moesten zorgen en hoe ze speciale hokken voor de geiten moesten bouwen. Wanneer er kleine babygeitjes geboren werden, konden zij die weer weggeven aan andere families.

11 De mensen in Ertuo kunnen nu vooruit kijken naar de toekomst.


Download ppt "Een groot deel van China is nu zeer rijk. Maar er zijn nog steeds enkele afgelegen dorpen waar de mensen die er wonen behoren tot de armste mensen in de."

Verwante presentaties


Ads door Google