De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groene ambities Het sprookje van de Kamper Grutto.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groene ambities Het sprookje van de Kamper Grutto."— Transcript van de presentatie:

1 Groene ambities Het sprookje van de Kamper Grutto

2 De Grutto Hij wilde zo graag overleven. Dat was zijn ambitie Liefst wilde hij met velen samen zijn Met 60.000 soortgenoten of zo Daar was visie voor nodig!

3 De visie 60.000 grutto’s? nou ja, wist hij hoeveel er zouden komen … maar hij wilde toch in elk geval voorbereid zijn! natte weilanden moesten er komen met veel voedsel en goede bescherming!

4 Maar wat zouden de mensen gaan doen? ze bouwden steeds nieuwe wijken ze wilden wonen aan het water dat leek de Grutto ook wel wat …

5 Bouwen over de Zwartendijk! De Grutto bekeek het met argwaan en vrees tegelijk Voor hem geen plaats aan het nieuwe water Mooie graslanden werden woonwijken Of ‘bedrijvenparken’ Er kwam een nieuwe weg naar de kassen En zelfs nieuw ‘nat bedrijventerrein’

6 En wij dan? En wij dan, vroeg de Grutto zich af Al onze weilanden verdwijnen … En we waren al met zo weinigen Meer dan 90 % afname sinds pakweg 1970 Zou dit de doodsteek betekenen?

7 En de Grutto leefde niet meer zo lang …. En al helemaal niet gelukkig

8 Een landschap zonder grutto’s? De Grutto hoort bij dit landschap! Geef de Grutto de plek die hij verdient De Gemeenteraad is nu aan zet! Stop de plannen over de Zwartendijk!

9 Dank voor uw aandacht!


Download ppt "Groene ambities Het sprookje van de Kamper Grutto."

Verwante presentaties


Ads door Google