De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Frituurolie energieconcept Van frituurolie naar brandstof.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Frituurolie energieconcept Van frituurolie naar brandstof."— Transcript van de presentatie:

1 Frituurolie energieconcept Van frituurolie naar brandstof

2 OilHandy Energieconcept Met de OilHandy als spil in Uw frituurolieconcept zet U Uw gebruikte frituurolie van afval om in brandstof. Het belangrijkste is natuurlijk dat de OilHandy zorgt voor een betere kwaliteit en smaak van Uw gefrituurde produkten. Uw gebruikte frituurolie is nu geen afval meer maar bruikbaar als brandstof voor gedeeltelijke voorziening in Uw energiebehoefte.

3  De OiLHandy als basis  Door een goede dagelijkse filtratie word het grove en fijne sediment verwijderd.  Door dagelijks 20 % van Uw olie af te nemen, en deze 20 % aan te vullen met verse olie,blijft de polaire waarde van Uw olie tussen de 12 en 16 %.  U frituurt nu met een constante kwaliteit olie.

4 U slaat geen afval meer op  Uw afgewerkte olie blijft onder de wettelijke norm van 24 % en blijft frituurolie.  Ook als U de olie niet zelf als brandstof gebruikt gelden de normen voor het vervoer van afval niet. Het kan vervoerd worden met normaal transport.  Uw afgewerkte olie heeft nu als brandstof een waarde.

5 Met een laatste f iltratie, met bijvoorbeeld een platenpers, word de olie tot 1 mų gefilterd en geschikt gemaakt voor gebruik als brandstof. De brandstof kan nu gebruikt worden voor het opwekken van warmte en stroom voor eigen gebruik.

6  Tussentijdse opslag van de gefilterde olie welke nu gebruikt word als brandstof.  Op het moment dat U de warmte en electriciteit nodig heeft kunt U deze eenvoudig inzetten.


Download ppt "Frituurolie energieconcept Van frituurolie naar brandstof."

Verwante presentaties


Ads door Google