De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De levenscyclus van een plant Paragraaf 1. Levenscyclus Alle fasen uit het leven van een organisme samen noemen we de levenscyclus van dat organisme.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De levenscyclus van een plant Paragraaf 1. Levenscyclus Alle fasen uit het leven van een organisme samen noemen we de levenscyclus van dat organisme."— Transcript van de presentatie:

1 De levenscyclus van een plant Paragraaf 1

2 Levenscyclus Alle fasen uit het leven van een organisme samen noemen we de levenscyclus van dat organisme. De levenscyclus van de bruine boon.

3 De levenscyclus van een bonenplant Een bruine boon is een zaad. De vruchten gaan open en de zaden van de bonenplant vallen op de grond. De bruine boon neemt door het poortje water op.De bruine boon zwelt op en de zaadhuid breekt open.Het worteltje komt naar buiten.Het worteltje groeit en vormt zijwortels.Het stengeltje komt naar buiten.De kiem is een kiemplant geworden. De kiemplant groeit en verbruikt hierbij het reservevoedsel uit de zaadlobben. De kiemplant krijgt meer bladeren.Het reservevoedsel raakt op.De zaadlobben verschrompelen en vallen straks af.De zaadlobben zijn afgevallen.De plant is nu een volwassen bonenplant geworden.Aan de bonenplant ontwikkelen zich bloemen.In de bloemen ontwikkelen zich zaden.De zaden zitten in vruchten. De levenscyclus van de bonenplant is nu één keer doorlopen.


Download ppt "De levenscyclus van een plant Paragraaf 1. Levenscyclus Alle fasen uit het leven van een organisme samen noemen we de levenscyclus van dat organisme."

Verwante presentaties


Ads door Google