De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Smoelenboek Opdracht van…… YO!-opdracht. Dit is een smoelenboek met 10 VERY IMPORTANT PERSONS (vips) die je in de loop van dit schooljaar bent tegengekomen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Smoelenboek Opdracht van…… YO!-opdracht. Dit is een smoelenboek met 10 VERY IMPORTANT PERSONS (vips) die je in de loop van dit schooljaar bent tegengekomen."— Transcript van de presentatie:

1 Smoelenboek Opdracht van…… YO!-opdracht

2 Dit is een smoelenboek met 10 VERY IMPORTANT PERSONS (vips) die je in de loop van dit schooljaar bent tegengekomen in de YO!-kranten of op de YO!-website. Om welke vips gaat het?

3 Hier komt vip nr. 1.

4  komt op voor het recht op onderwijs  schreef in haar dagboek over het geweld van de taliban  raakte zwaargewond door een aanval van een talibanstrijder  12 juli is voortaan een dag die haar naam draagt.

5 Malala Yousafzai

6  president van de Verenigde Staten  eerste Amerikaan van (deels) Afrikaanse origine in die functie  democraat

7 Barack Obama

8  Zuid-Afrikaans anti- apartheidsstrijder  kreeg een levenslange gevangenisstraf  verbleef van 1964 tot 1982 op Robbeneiland  kreeg de Nobelprijs voor de Vrede  zijn bijnaam was Madiba

9 Nelson Mandela

10  zevende koning der Belgen  zoon van koningin Paola  volgde secundair onderwijs in een gewone school, niet in een privé-school  gehuwd met koningin Mathilde

11 Koning Filip

12  de paus van de rooms- katholieke Kerk  geboren in Buenos Aires, Argentinië  opvolger van Joseph Ratzinger  vindt dat adoptie door een homokoppel niet kan

13 Paus Franciscus

14 DUO-TAAK  Maak nu zelf een smoelenboek.  Zoek op het internet foto’s van tien vips uit de actualiteit (sport, muziek, politiek, cultuur, economie, wetenschap, sociaal leven...).  Zoek informatie over die vips.

15  Vat de informatie samen in een 25-tal woorden. Respecteer de 7 x 7-regel.  Verwijder alle teksten en foto’s in deze powerpoint.

16  Vul de kaders weer aan met andere vips.  Presenteer het smoelenboek aan je leerkracht en je medeleerlingen. Weten zij over welke vip jij het hebt ?  Veel Smoelenboek-plezier !

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26


Download ppt "Smoelenboek Opdracht van…… YO!-opdracht. Dit is een smoelenboek met 10 VERY IMPORTANT PERSONS (vips) die je in de loop van dit schooljaar bent tegengekomen."

Verwante presentaties


Ads door Google