De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PowerPoint presentatie over de Groninger Blaarkop koe.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PowerPoint presentatie over de Groninger Blaarkop koe."— Transcript van de presentatie:

1 PowerPoint presentatie over de Groninger Blaarkop koe.
Van:Reinier Kwakernaak. Voor:Mvr. Veenstra. Datum:

2 Inhoud. Dia 1:Voorpagina. Dia 2:Inhoud.
Dia 3:Vragen 1 t/m 3 over je gekozen huis dier. Dia 4:Vragen 4 t/m 5 over je gekozen huis dier. Dia 5:Vragen 6 t/m 8 over je gekozen huis dier. Dia 6: Vragen 9 t/m 10 over je gekozen huis dier.

3 Vragen 1 t/m 3 over je gekozen huis dier.
Vraag 1:Bij welk diersoort hoort het dier? Vraag 2:Bij welk ras hoort het dier? Vraag 3:Geef een korte omschrijving van het ras? Antwoord 1:Het dier hoort bij de koeien. Antwoord 2:De koe hoort bij het ras Groninger Blaarkop. Antwoord 3:De oorspronkelijke Groninger Blaarkop heeft een bruin/rood of zwarte kring om de ogen en heeft witte ”sokken” om de poten. Bij de voorpoten ongeveer 5 cm en bij de achterpoten ongeveer 10 cm

4 Vragen 4 t/m 5 over je gekozen huis dier.
Vraag 4:Uit welk land/plaats/provincie komt het dier oorspronkelijk? Vraag 5:In welk leef gebied woont het dier? Antwoord 4:De Groninger Blaarkop komt oorspronkelijk uit Groningen. Antwoord 5:De koeien kunnen in de zomer kiezen of ze naar binnen of naar buiten. In de winter blijven ze binnen in de stal.

5 Vragen 6 t/m 8 over je gekozen huis dier.
Vraag 6:Wat krijgt het dier te eten? Vraag 7:Hoelang is de draagtijd? Vraag 8:Zijn de jongen nestblijver of nestvlieders. Hoe kun je dat zien? Antwoord 6:In de zomer eten ze gras in de weide en kuil in de stal in de winter krijgen ze kuil en mais in stal. Antwoord 7:De draagtijd is 9 maanden. Antwoord 8:Het zijn nestvlieders dat kun je zien want de ogen zin meteen open en ze kunnen snel staan.

6 Vragen 9 t/m 10 over je gekozen huis dier.
Vraag 9:Leven de dieren in een groep of alleen? Vraag 10:Wat is het gemiddelde gewicht van een volwassen dier en dat van een jong bij de geboorte? Antwoord 9:De koeien leven in een groep. Antwoord 10:Het gemiddelde gewicht van een volwassen Groninger Blaarkop is 600 a 700 kilo dat van een kalf is 15 a 20 kilo.


Download ppt "PowerPoint presentatie over de Groninger Blaarkop koe."

Verwante presentaties


Ads door Google