De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oefentoets Kunstgeschiedenis H9 t/m 11

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oefentoets Kunstgeschiedenis H9 t/m 11"— Transcript van de presentatie:

1 Oefentoets Kunstgeschiedenis H9 t/m 11
Laten we eens kijken waar je staat binnen 11 vragen

2 Hoofdstuk 9 De Romantiek
4 vragen

3 Vraag 1: William Tuner is een belangrijke persoon voor de Romantiek, noem 2 belangrijke keuzes die hij maakt met zijn schilderijen.

4 Vraag 2: De industriële revolutie is volop aan de gang
Vraag 2: De industriële revolutie is volop aan de gang. Alles wordt machinaal gemaakt. Noem de beweging die terug wilde naar de ambacht en hun 2 delig doel.

5 Vraag 3: Theater ontwikkeld zich sterk in de Romantiek
Vraag 3: Theater ontwikkeld zich sterk in de Romantiek. Er ontstaan 2 stromingen. Benoem welke en het verschil tussen beide.

6 Vraag 4: Bekijk het volgende kunstwerk en verklaar waarom deze behoord tot de Romantiek

7 Hoofdstuk 10 Realisme en Impressionisme
3 Vragen

8 Vraag 5: Er zijn in de tijd van het realisme 2 plaatsen waar een kunstenaar zijn werk kan tonen. Hoe heten die plaatsen en waarom wordt de 2de pas later opgericht?

9 Vraag 6: Stel dat 2 kunstenaars, een realist en een impressionist het zelfde feest vastleggen, wat voor schilderijen krijg je dan? Benoem elk schilderij apart.

10 Vraag 7: Als jij een kunstenaar mocht zijn in een van de volgende stromingen: realisme, impressionisme, expressionisme of primitivisme. Welke kies je dan en waarom?

11 Hoofdstuk 11 Een explosie aan stromingen
4 vragen

12 Vraag 8: Erwartung is binnen de muziek geschiedenis een belangrijk kantelmoment. Benoem hoe deze muziek heet en wat het verandert binnen de regels van muziek.

13 Vraag 9: Binnen de afro-amerikaanse muziek cultuur gebeurt veel
Vraag 9: Binnen de afro-amerikaanse muziek cultuur gebeurt veel. Noem 4 verschillende muziek stromingen die tijdens dit hoofdstuk ontstaan.

14 Vraag 10: Kubisme en Futurisme lijken in vluchtige oog opslag redelijk op elkaar, toch hebben ze allebei een ander uitgangspunt, welke?

15 Vraag 11: De surrealisten zoals Dali en Magritte grijpen terug op de expressionisten. Klopt deze stelling en zo ja hoe zie je dit dan?

16 Ik hoop dat je nog leeft ;)
EINDE!!! Ik hoop dat je nog leeft ;)


Download ppt "Oefentoets Kunstgeschiedenis H9 t/m 11"

Verwante presentaties


Ads door Google