De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Goed voorbereid naar de Pabo!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Goed voorbereid naar de Pabo!"— Transcript van de presentatie:

1 Goed voorbereid naar de Pabo!
Studiemateriaal: - Studiopabo - Studiewijzer

2 Vorige Les Waarom is geschiedenis belangrijk?
“Those who fail to learn from history are doomed to repeat it.” Geschiedenis is belangrijk voor het verklaren van hedendaagse fenomenen Geschiedenis draagt inzichten aan die ook voor nu van belang zijn Geschiedenis maakt alert op de rol van traditie van in de maatschappij (dogma’s doorbreken) Geschiedenis maakt alert ten aanzien van te snelle hypotheses en generalisaties Geschiedenis kan inzicht in het hedendaagse bestaan van de mens verdiepen Geschiedenis bevat belangrijke onderdelen van de mens in zijn totaliteit. Geschiedenis kan begrip leren opbrengen voor ideeën en normen van andere generaties

3 Periodisering (tijdvakken)

4 Periodisering

5 Kernvragen van de les Tijdvak jagers en boeren
Waarom waren de jagers en verzamelaars nomaden? Wat waren de gevolgen van de neolithische revolutie? Wanneer waren de eerst boeren in Nederland? Wanneer kwam een eind aan de prehistorie?

6 Tijd van grieken en Romeinen 3000 v ch tot 500
Leerdoelen: De aspirant pabo student kan de Grieks Romeinse cultuur beschrijven en herkennen De aspirant pabo student kan voorbeelden herkennen en beschrijven van de invloed van de romeins-griekse cultuur op de Germanen

7 Tijd van grieken en Romeinen 3000 v ch tot 500
Griekse cultuur politiek / cultuur

8 Romeinse rijk

9

10 Invalshoeken Sociaal economisch Politiek bestuurlijk
Hoe gaan mensen met elkaar om? Wat doen mensen binnen de samenleving? Politiek bestuurlijk Hoe is de samenleving ingedeeld op bestuurlijk niveau? (macht, belangenbehartiging) Cultureel-religieus Wat zijn de tradities, waar geloven de mensen in? (kunst, gebouwen) Bronnen van een tijdvak Hoe komen wij aan de informatie? Hoe betrouwbaar is deze informatie?

11 Opdracht Groepjes 4 personen Groep A Sociaal economisch Groep B
Politiek-bestuurlijk Groep C Cultuur / religieus Groep D Bronnen van een tijdvak Grieks Romeinse cultuur beschrijven

12 Beinvloeding van de Germaanse cultuur door de Romeinen
Romeinen in Nederland

13 Vragen tijdvak Welke elementen uit de Grieks Romeinse cultuur kun je herkennen? Wat was de oorzaak van de opbloeiende handel onder de Romeinen? Noem drie elementen uit de Grieks Romeinse cultuur die de Germanen overnamen Hoe noemen we de natuurlijke grenzen van het Romeinse rijk? Huiswerk: Opgaven bladzijde 32 (2.1 t/m 2.17)


Download ppt "Goed voorbereid naar de Pabo!"

Verwante presentaties


Ads door Google