De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Individueel roosteren Inleiding 18 maart 2009 Sam Groen Adviseur arbeidstijden FNV Bondgenoten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Individueel roosteren Inleiding 18 maart 2009 Sam Groen Adviseur arbeidstijden FNV Bondgenoten."— Transcript van de presentatie:

1 Individueel roosteren Inleiding 18 maart 2009 Sam Groen Adviseur arbeidstijden FNV Bondgenoten

2 Individueel of zelfroosteren Arbeidstijdsysteem met een individueel rooster voor iedere werknemer >Werkgever definieert bezettingseisen, al dan niet in diensten (en bij voorkeur in overleg) >De werknemers geven hun individuele voorkeuren voor werktijden aan >De individuele voorkeuren en de bezettingseisen worden op elkaar afgestemd, >Door de werknemers zelf, de planner of het management >Al dan niet met behulp van een geautomatiseerd systeem >Volgens afgesproken spelregels

3 Vormen van individueel roosteren

4 Individueel roosteren >Voordelen: >Vergroot zeggenschap werknemers >Betere combinatie werk en privé >Flexibiliteit: dynamisch systeem van vraag en aanbod >Vermindert overwerk >Motiveert werknemers >Activeert managers >Nadelen: >Onvoorspelbaarheid >Onverantwoorde keuzes? >Verbreekt vaste werkrelaties >Niet geschikt voor specialistische functies >Meer complexiteit bij overdracht van werk >Vereist investering in ondersteunende systemen

5 Stappen 1.Analyse werkaanbod 2.Inventariseer de wensen van individuele werknemers 3.Eerste run matching werk - wensen 4.Tweede run matching werk – wensen 5.Het definitief rooster

6 Stap 1 Bezettingseisen definiëren

7 Stap 2 Wensen aangeven

8 Stap 3 Afstemming eisen en wensen

9 Spelregels! >Normen voor werk- en rusttijden >Wat te doen bij over-/onderintekening (puntensysteem, geld of ‘eerlijk delen’) >Belonings- en toeslagenregels >rol bond en OR/PVT >Levensfasebewust beleid

10 Succesfactoren >Procedureel: >Directe participatie werknemers >Zo min mogelijk grenzen/beperkingen stellen >Verantwoordelijkheid bij werknemers >Actieve inzet management >Ontwerp: >Zo min mogelijk specificaties >Optimale informatievoorziening >Delegatie van bevoegdheden >Breed inzetbare werknemers >Coördinatie tussen roostergroepen >Techniek: >Goede systemen en training

11 Rol/taak management >Gedetailleerd voorwerk (analyse van benodigde arbeidscapaciteit) >Draagvlak creëren voor bedrijfsmatige eisen >Leiderschap tonen bij proces (distantie met compassie, focus en drive) >Stimuleren van participatie >Uitvoeren, beheren en evalueren van resultaat

12 Rol/taak medewerkers >Nadenken over en afwegen van eigen belangen >Afstemmen werk en privé >Meedoen! >Verantwoordelijkheid nemen voor eigen gezondheid en veiligheid >Collegialiteit >Visie op eigen werk

13 Succesfactoren >Procedureel: >Directe participatie werknemers >Zo min mogelijk grenzen/beperkingen stellen >Verantwoordelijkheid bij werknemers >Ontwerp: >Zo min mogelijk specificaties >Optimale informatievoorziening >Delegatie van bevoegdheden >Breed inzetbare werknemers >Coördinatie tussen roostergroepen >Techniek: >Goede systemen en training

14 Beleidsvragen >Is individueel roosteren ook in de zoetwarenindustrie toepasbaar? >Kan individueel roosteren een bijdrage leveren aan goed levensfasebewust beleid?


Download ppt "Individueel roosteren Inleiding 18 maart 2009 Sam Groen Adviseur arbeidstijden FNV Bondgenoten."

Verwante presentaties


Ads door Google