De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PowerPoint bij vaardigheid onderwijs voor de huisartsopleider op een paralleldag.  Anke ten Have april 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PowerPoint bij vaardigheid onderwijs voor de huisartsopleider op een paralleldag.  Anke ten Have april 2011."— Transcript van de presentatie:

1 PowerPoint bij vaardigheid onderwijs voor de huisartsopleider op een paralleldag.  Anke ten Have april 2011

2 Hoe draag je een vaardigheid over?

3 Twee kernvragen van onderwijs aan de AIOS  Wat weet je er al van? Wat kun je al?  Hoe wil je het leren?

4 Kernvragen over de inhoud  Wist de HAO wat er bij het onderzoek aan de orde is en waarom dat zo is?  Gaf de HAO ook uitleg over het waarom van bepaalde delen van het onderzoek? De Observator moet hier op letten.

5 Kernvragen over het proces  Hoe ging het overdragen van de vaardigheid, welke onderwijsstijl had de HAO?  Hoe heeft “de patiënt”het ervaren? de observator moet hier op letten.

6 Observatielijst voor didactische vaardigheid  Vraagt de opleider of de AIOS de vaardigheid al eerder heeft gezien of gedaan en hoe hij dit wil leren?  Doet de opleider het eerst een keer voor? Kan de opleider het wel zelf?  Praat de opleider ook tegen de patiënt voor en tijdens het onderzoek? Zegt hij wat hij gaat doen?  Mag de AIOS het zelf doen, direct of na de opleider, of moet de AIOS het eerst verwoorden voordat zij het gaat doen?  Als de AIOS het zelf mag doen, wat vindt de patiënt ervan? (proefkonijn gevoel)  Hoe geeft de opleider feedback aan de AIOS? Tijdens? Na afloop? Is de patiënt er nog bij of niet?


Download ppt "PowerPoint bij vaardigheid onderwijs voor de huisartsopleider op een paralleldag.  Anke ten Have april 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google