De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ACTIEF & CREATIEF Jaaroverzicht 2011. Voorall, voor Hagenaars met een beperking... Met een beperking op je eigen manier meedoen in de maatschappij. Voorall.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ACTIEF & CREATIEF Jaaroverzicht 2011. Voorall, voor Hagenaars met een beperking... Met een beperking op je eigen manier meedoen in de maatschappij. Voorall."— Transcript van de presentatie:

1 ACTIEF & CREATIEF Jaaroverzicht 2011

2 Voorall, voor Hagenaars met een beperking... Met een beperking op je eigen manier meedoen in de maatschappij. Voorall maakt zich hiervoor sterk, als spreekbuis voor de Haagse achterban en als adviseur naar de gemeente Den Haag. Voorall behartigt de belangen van ruim 100.000 Hagenaars met een beperking op verschillende manieren: door middel van adviezen, debat en discussie in de stad, dialoog met de achterban en projecten. Kijk verder voor de highlights van onze activiteiten in 2011 ->

3 Met een hecht en enthousiast team van 3,4 Fte bereikte Voorall grote en kleine resultaten in de stad. Op 29 september 2011 vierde Voorall haar eerste lustrum.

4 Dankbaar was Voorall voor de inzet van ruim 70 vrijwilligers die hielpen de doelen te realiseren.

5 Het hoogtepunt van het jaar was het Voorall Strandevent met ruim 170 bezoekers. Er was muziek van Sambalanço, dans door Eskalibur …

6 … en de officiële uitreiking van de strandrollator door wethouder Baldewsingh. De eerste test in Nederland van de Mobi-Mat leverde gemiddeld een 9 op!

7 De vreugde was groot bij mensen met een beperking die al jaren niet meer in of bij de zee waren geweest. Voorall bracht samen met de gemeente een folder uit over alle aanwezige strandvoorzieningen in Den Haag.

8 Het strand was ook het podium voor de slotmanifestatie van het gemeentelijk themajaar ‘Toerisme’ en de start van het nieuwe thema ‘Verkeer en Mobiliteit’.

9 ‘Toerisme’ bood mensen met een beperking rondvaarten met de Ooievaart, Willemsvaart en Gouden Koets. Een aangepaste koets werd in gebruik genomen.

10 Voor mensen met een visuele beperking was er een unieke rondleiding door Madurodam. Leerlingen van ROC Mondriaan Recreatie deden een ervaringstour door de stad.

11 Voor ‘Verkeer en Mobiliteit’ werkte Voorall mee aan een plan van aanpak op basis van wensen van de achterban. Ambtenaren leerden hoe het is om met een beperking aan het verkeer deel te nemen. Met wielen door je buurt was ook een eyeopener voor KIDS in de Schilderswijk.

12 De Voorall TestTeams kregen training over de toegankelijkheid van het strand en gingen op bezoek bij SEA LIFE, het Beach Stadion en de Pier. De Strandrollator is na aanpassingen opnieuw getest.

13 Gewinkeld werd er op de Dierenselaan / Apeldoornselaan. Het Lange Voorhout en de daar aanwezige beeldentuin werden onder de loep genomen. Ondergronds onderzochten de TestTeams de tramtunnel.

14 Voorall bracht advies uit over de gehandicaptenparkeerplaatsen en de toegankelijkheid van de Tramtunnel. Het RandstadRail Spleetbreedte onderzoek leverde nieuwe positieve resultaten op.

15 De Wmo werkgroep adviseerde over de ontvangstbevestigingsbrief van de gemeente en formuleerde een inspraakreactie op de meerjarennota. Adviezen van Voorall komen samen met Haagse ervaringsdeskundigen tot stand, bijvoorbeeld via bijeenkomsten met de leden van de vereniging Doe Voorall Mee.

16 Met het nieuwe project ‘Onbeperkt Haags’ gaf Voorall jongeren met een beperking via sociale media een stem. De Stedelijke Alliantie Interculturalisatie en het Haags mantelzorgakkoord konden ook weer op input en steun van Voorall rekenen.

17 Voorall stelde voor de Provinciale Statenverkiezing een lijst met richtlijnen op. De toegankelijkheid van informatievoorziening voor blinden en slechtzienden wordt zo bij toekomstige verkiezingen gewaarborgd.

18 ‘Special events’ waren er ook in 2011. Tijdens NL Doet hield Voorall een grote winkeltest in het centrum en adviseerde winkeliers. De Week van de Toegankelijkheid had als thema ‘naar buiten’. Een speciale natuurexcursie was het resultaat.

19 Op de dag van de ‘witte stok’ organiseerde Voorall een bewustwordingscampagne in samenwerking met blinden en slechtzienden voor rijinstructeurs en hun leerlingen. Deze toekomstige weggebruikers weten nu wanneer te stoppen!

20 De vereniging Doe Voorall Mee bestaat uit ruim 100 leden met ervaring over het leven met een beperking. Voorall en Doe Voorall Mee werkten samen rond de Wmo, achterbanbijeenkomsten en netwerkopbouw. De gehandicaptennota ‘Hoezo gehandicapt?’ werd via een enquête geëvalueerd en besproken met wethouder Baldewsingh.

21 De naamsbekendheid van Voorall groeide door persberichten, artikelen en website items. Via digitale Kwartaal Nieuwsbrieven en tweewekelijkse Nieuwsflitsen informeerde Voorall 2000 contacten. Het strandevent trok lokale, regionale en landelijke pers. SBS6 ‘Hart van Nederland’ bracht een rapportage.

22 De financiën waren een ‘hot item’ in 2011. Ondanks flinke bezuinigingen kon Voorall veel activiteiten opzetten en uitvoeren. Inhoud en kwaliteit zijn kernwaarden van Voorall. Deze bleven gewaarborgd door de creatieve aanpak van het team en de inzet van sponsors en fondsen.

23 Voor meer informatie over Voorall, adviezen, projecten en TestTeamverslagen: www.voorall.nl www.onbeperkthaags.nl www.twitter.com/voorall Jaaroverzicht 2011 Foto’s en redactie: Communicatie Voorall Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 info@voorall.nl www.voorall.nl www.onbeperkthaags.nl www.twitter.com/voorall


Download ppt "ACTIEF & CREATIEF Jaaroverzicht 2011. Voorall, voor Hagenaars met een beperking... Met een beperking op je eigen manier meedoen in de maatschappij. Voorall."

Verwante presentaties


Ads door Google