De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorzitter Ledencommissie: Berto de Graaf

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorzitter Ledencommissie: Berto de Graaf"— Transcript van de presentatie:

1 Voorzitter Ledencommissie: Berto de Graaf

2 Aantal leden in District 1610
Planning aantal leden voor 2014/2015: 2140 Werkelijk aantal leden per augustus 2014: 2111

3 Tien tips voor ledenwerving
1. Een ledencommissie: breed samengesteld uit leden van alle leeftijdsgroepen, (minimaal één persoon die nog maar kort lid is).

4 Tien tips voor ledenwerving
2. Maak kandidaat-leden duidelijk wat voor club jullie zijn. Over en weer zijn er verwachtingen. Als iemand lid wordt geef hem/haar meteen een duidelijke functie in de club.

5 Tien tips voor ledenwerving
3. Wees flexibel in het ledenbeleid. Streef naar een attendance van minimaal 50%. Wees niet bang voor nieuwe vormen van lidmaatschap.

6 Tien tips voor ledenwerving
4. Schrik niet terug voor het gebruik van sociale media. Gebruik daarbij jonge leden om deze media een plaats te geven in de clubstructuur.

7 Tien tips voor ledenwerving
5. Maak bij de ledenwerving gebruik van de waarden van Rotary. Zorg er voor dat de Avenues goed functioneren. Een goed programma voor de bijeenkomsten. Goede leeftijdsopbouw.

8 Tien tips voor ledenwerving
6. Denk eens na over het oprichten van een nieuwe club in de regio.

9 Tien tips voor ledenwerving
7. Zoek lokaal naar potentiële bronnen voor nieuwe leden: Round Table, Junior Kamer, Rotaract, Lady’s Circle, Alumni en Ryla. Organiseer een open bijeenkomst met een goed programma en nodig potentiele leden uit om kennis te maken met Rotary.

10 Tien tips voor ledenwerving
8. Zorg voor een goede PR in de omgeving van je club, zodat potentiele leden nieuwsgierig worden. Dit betekent dat je club uitstraling heeft.

11 Tien tips voor ledenwerving
9. Ga als club vooral door met wat je al deed. Maar evalueer regelmatig en wees bereid om te veranderen als het beter moet.

12 Tien tips voor ledenwerving
10. Maak gebruik van de mogelijkheden tot ondersteuning die het District biedt. Gebruik het jaarlijkse overleg van de club met de Gouverneur en de A.G. om je zorgen en ook je geslaagde acties te delen.

13 Tien tips voor ledenwerving
Wees niet bang voor iets nieuws en ga aan de slag! Be a Rotarian.

14 Informatie Op de website van District 1610 kun je de TOOLKIT voor ledenwerving en ledenbehoud downloaden. In de Rotarian verschijnen regelmatig artikelen over werving en behoud van nieuwe leden. Bij de DLC kun je hulp inroepen en zijn artikelen e.d. over ledenbeleid op te vragen.


Download ppt "Voorzitter Ledencommissie: Berto de Graaf"

Verwante presentaties


Ads door Google