De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leefpuntjes - blad.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leefpuntjes - blad."— Transcript van de presentatie:

1 Leefpuntjes - blad

2 De pauw leert je hoe je fier moet zijn, hoe je je talenten toont, hoe je van je laat horen.
De pauw toont fier wat hij kan. De pauw toont fier wat hij kan. De pauw toont fier, de pauw toont fier, de pauw toont fier wat hij kan. Singing ja, ja, joepie, joepie, jee, en we zingen met de dieren mee! Singing ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, joepie, jee! Ik ben de pauw!

3 Zeg Zeg dat ik fantastisch ben, Briljant, gevat, sociaal, Gevoelig, handig, grappig en Bijzonder geniaal. Zeg dat je zo’n wonderkind Als ik maar zelden ziet. Zeg dat je me super vindt, Maar liegen mag je niet. opdracht: Iedereen een kroontje … Schrijf op of teken: ‘Ik ben knap in …’

4 De bever leert je zorgen voor anderen
De bever leert je zorgen voor anderen. Hij is gelukkig als hij iemand een plezier kan doen. De bever zorgt goed voor iedereen. De bever zorgt goed voor iedereen. De bever zorgt goed, de bever zorgt goed, de bever zorgt goed voor iedereen. Singing ja, ja, joepie, joepie, jee, en we zingen met de dieren mee! Singing ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, joepie, jee! Iedereen!

5 zo doet iedereen wel wat!
pappa strijkt de schone was mamma maait het hoge gras opa knutselt in de schuur oma verft de vieze muur en zus stopt de pop in bad zo doet iedereen wel wat! zelfs mijn hondje heeft het druk want die bijt zijn botje stuk! En ik … kan ik helpen? opdracht: Zoek samen met je juf of meester een zorgzame taak die je met de hele klas kan uitvoeren in de komende weken. Neem er een foto van en bezorg hem aan de zorgploeg.

6 De uil leert je dat je soms iets voor jezelf moet kunnen houden.
De uil bewaart jouw geheim. De uil bewaart jouw geheim. De uil bewaart, de uil bewaart, de uil bewaart jouw geheim. Singing ja, ja, joepie, joepie, jee, en we zingen met de dieren mee! Singing ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, joepie, jee! Ssst! Ssst!

7 En jij? Hou op! Niemand Als je me nog plaagt of slaat, wil vandaag mijn vriendje zijn. ga’k boos gillen Zelfs mijn hondje niet. tot de ruiten ervan trillen. Wat een brok verdriet. Ik was nog nooit zó kwaad. Mijn buik doet pijn. Help! Leuk! Spoken op ‘t behang! Logeer je straks bij mij? Ik knijp mijn ogen dicht. Jiepiejee! Vlug aan dat licht! Knus met zijn twee! Want van spoken ben ik bang. Wat ben ik blij! opdracht: Ontdek de uilen – opdrachtjes in het doosje!

8 De steenbok leert dat ‘Neen’ zeggen mag en soms moet.
De steenbok zegt ‘nee’ als iets niet kan. De steenbok zegt ‘nee’ als iets niet kan. De steenbok zegt ‘nee’, de steenbok zegt ‘nee’, de steenbok zegt ‘nee’ als iets niet kan. Singing ja, ja, joepie, joepie, jee, en we zingen met de dieren mee! Singing ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, joepie, jee! Nee! Nee!

9 Hoek Teruggetrokken in een hoek Ik wil je uit die hoek Iedereen lacht je uit maar doe toch mee Bange blik met de rest verkrampte snuit Want … zeg ik ‘nee’ Je geeft geen kik dan word ik gepest Machteloos in je hoek Ook ik spot mee en scheld gemeen: ‘Stuk diarree!’ Je krimpt ineen opdracht: Op 27 februari dansen kinderen in heel Vlaanderen de Move tegen Pesten en ook wij doen mee. Oefen daarom de Move tegen pesten in de klas!

10 De leeuw leert je hoe je de baas kan zijn op een vriendelijke manier
De leeuw leert je hoe je de baas kan zijn op een vriendelijke manier. Hij organiseert en geeft uitleg. De leeuw zegt: ‘Samen staan we sterk!’ De leeuw zegt: ‘Samen staan we sterk!’ De leeuw zegt: ‘Samen!’, de leeuw zegt: ‘Samen!’, de leeuw zegt: ‘Samen staan we sterk!’ Singing ja, ja, joepie, joepie, jee, en we zingen met de dieren mee! Singing ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, joepie, jee! Samen sterk!

11 Duimelot is in ‘t water gevallen, Likkepot heeft hem er uit gehaald
Duimelot is in ‘t water gevallen, Likkepot heeft hem er uit gehaald. Lange Jaap heeft hem thuis gebracht. Korte Knaap heeft hem in bed gelegd. En kleine Pinkje heeft troostende woorden gezegd. opdracht: Maak de puzzel en breng hem mee naar de voorstelling van het leefpunt.

12

13 De kameel leert je om uitleg vragen, raad vragen, informatie opzoeken, afspraken naleven.
Stap, stap! De kameel zeurt niet als iets moet. De kameel zeurt niet als iets moet. De kameel zeurt niet, de kameel zeurt niet, de kameel zeurt niet als iets moet. Singing ja, ja, joepie, joepie, jee, en we zingen met de dieren mee! Singing ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, joepie, jee!

14 HET DIERENKOORTJE Lea Smulders
Ook ik ben reuze muzikaal en ik ben tenor.’ Er was er-es een kikker Toen kwam een kakelende kip die geweldig kwaken kon. op hoge poten aan. Hij kwaakte met een diep geluid, Ze zei: ‘Ik kom bij jullie koor, zoiets heet bariton. tok-tok, ik ben sopraan.’ Een muzikale bonte koe Nu hebben ze een koortje zei: ‘Als het je bevalt, en treden dikwijls op. dan loei ik graag eens met je mee. De eend staat op de koeienrug, Ik ben een echte alt.’ de kip zit op haar kop. Een snaterende witte eend Rek-rek, tok-tok, boe-boe, kwaak-kwaak, zei: ‘Kwak, dat zit wel snor! de kikker slaat de maat Ze krijgen met het dierenkoor nog eens een gouden plaat. FILMPJE: ‘Hé doe je mee!’

15 De schildpad leert je even terug te kruipen, even alleen te zijn als je er nood aan hebt.
Ssst, ssst! De schildpad toont je haar verdriet. De schildpad toont je haar verdriet. De schildpad toont, de schildpad toont, de schildpad toont je haar verdriet. Singing ja, ja, joepie, joepie, jee, en we zingen met de dieren mee! Singing ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, ja, ja, joepie, joepie, jee!

16 ik zoek een hoekje heel geheim
een plaatsje in mijn huis waar niemand mij ooit vinden kan en in mijn ééntje denk ik dan weg zijn en toch thuis Nannie Kuiper FILMPJE: ‘Pad de Schildpad’ FILMPJE: ‘Teken een schildpad’


Download ppt "Leefpuntjes - blad."

Verwante presentaties


Ads door Google