De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ouders die al kunnen golfen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ouders die al kunnen golfen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Ouders die al kunnen golfen.
HOCKEYCLUB: OUDERS EN KINDEREN Golf is een perfecte familiesport, voor de hele familie, na het hockeyseizoen. Waarom: Golf en hockey zijn sporten die vaak na elkaar worden beoefend door volwassenen; jonge leeftijd hockey; wat ouder/volwassen dan golfen. Golf en hockey zijn sporten die qua motorische vaardigheden op elkaar lijken. Als kinderen op jonge leeftijd leren golfen dan hebben ze daar waarschijnlijk iets aan als volwassenen. Kinderen leren makkelijker golfen dan volwassenen (jong geleerd, oud gedaan). DOELGROEPEN: Ouders die al kunnen golfen. Ouders die nog niet kunnen golfen. WAAROM IS HET INTERRESSANT VOOR DE HOCKEYCLUB? Een hockeyclub met een relatie met de golfclub geeft toegevoegde waarde aan leden. Hockey-ouders (vrijwilligers) die ook samen golflessen nemen, of samen golfen, krijgen hechtere band. Golf is dan tweede sport (familiesport na seizoen); geen concurrentie als sport, maar aanvulling. Kinderen een tweede sport laten beoefenen kan goed zijn voor motivatie eerste sport. Kinderen die al kunnen golfen. Kinderen die nog niet kunnen golfen.

3 Ouders die al kunnen golfen. Ouders die nog niet kunnen golfen.
Kinderen die nog niet kunnen golfen. Kinderen die al kunnen golfen. GROEPSLESSEN voor hockeyouders (tijdens hockeylessen?). Ouders die nog niet kunnen golfen worden opgeleid tot Stap 1 of 2 (Baanpermissie of Hcp 54). HOCKEYMEETSGOLFDAG Gezellige kennismakingsdag voor de familie op de golfbaan voor leden van de hockeyclub; wedstrijd plus clinic. THEORIELESSEN en eventueel theorie-examen op de hockeyclub. FAMILIEBAANPERMISSIE 5 familielessen na hockeyseizoen, zodat ouders (als ze inmiddels kunnen golfen) met (nog niet golfende) kinderen kunnen golfen. Familielessen zijn lessen met begeleider (iemand met Hcp 54) en beginner, waarbij de begeleider leert om de beginner op een goede, veilige manier mee de baan in te nemen. De beginner leert de basisslagen. FAMILIE-ABONNEMENT rekening houdend met het hockeyseizoen. Lid voor een kortere periode Dagkaarten voor familie Gezinskorting Pakket: lessen, familielessen en abonnement. JEUGDLESSEN Na hockeyseizoen, groepslessen voor hockeyjeugd.

4 HOCKEYCLUBS Er is al een hockeyclub die zelf contact heeft gezocht, omdat er kinderen zijn die graag willen leren golfen. Tijdens open dag gehoord van hockeyouders dat er ook ouders zijn die graag willen leren golfen. HOCKEYCLUBS Er zijn leden die ook lid zijn bij hockeyclub; navragen of we gesprek met bestuur kunnen hebben. HOCKEYCLUBS Clubs in de buurt benaderen.

5 FAMILIEBAANPERMISSIE
HOCKEYMEETSGOLFDAG Datum plannen met hockeyclub; bij voorkeur september (voor kinderen start dan hockeyseizoen/ouders kunnen na deze dag starten met lessen). Voorwaarden en aantallen bedenken (misschien pas als er voldoende deelnemers zijn voor lessen). Inhoud dag en draaiboek maken: Wedstrijdvorm Clinic Wat gaan kinderen doen? (hockeygolf i.p.v. Footgolf?) GROEPSLESSEN Met pro’s plannen, zodat de groepslessen voor het eind van het hockeyseizoen eindigen. Na de groepslessen starten dan de familielessen voor familiebaanpermissie. THEORIELESSEN Dit gaan we als club aanbieden (onze vrijwilligers), zodat we meteen informatie over onze golfclub kunnen geven. FAMILIEBAANPERMISSIE Is de golfbaan geschikt voor toegang voor beginners met Familiebaanpermissie? Gebruiken we hiervoor alleen de Par 3 baan of ook de grote baan? Hebben we dan Familietees nodig? JEUGDLESSEN Data (na hockeyseizoen) en mogelijkheden met pro’s doornemen. FAMILIE- ABONNEMENT - Berekenen wat de mogelijkheden zijn. - Aanbod klaar voor hockeymeetsgolfdag.

6 Voldoende oefensets voor kinderen.
HOCKEYMEETSGOLFDAG Vrijwilligers voor de dag. Vrijwilligers voor begeleiding jeugdactiviteiten. Ballen voor hockeygolf (misschien Y-golfballen)? Pro’s voor clinic. Materiaal voor clinic. Materiaal voor kinderactiviteit? GROEPSLESSEN Voldoende starterssets voor stappenplan. Pro om groepslessen te geven. Vrijwilligers om hockeyouders bekend te maken met club/ te betrekken bij activiteiten. THEORIELESSEN Vrijwilligers Materiaal theorielessen Theorieboeken voor ouders (verkopen). FAMILIEBAANPERMISSIE Materiaal familiegolf: Boekjes familiegolf Boekjes Familielessen Theorieboeken jeugd Kaartjes familiebaanpermissie Voldoende kindersets om te lenen Materiaal kinderen in de shop JEUGDLESSEN Voldoende oefensets voor kinderen. Jeugdpro

7 Deelnemers groepslessen Locatie theorielessen GOLFCLUB
HOCKEYCLUB Hockeymeetsgolfdag Deelnemers groepslessen Locatie theorielessen GOLFCLUB Hockeymeetsgolfdag Theorielessen Relatie met hockeyclub en leden GOLFPROFESSIONAL Hockeymeetsgolfdag Groepslessen Familielessen Jeugdlessen NGF/PGA Stagiair voor Hockeymeetsgolfdag? Materiaal voor jeugdclinic? Meedenken invulling dag en vervolg? EXPLOITANT Hockeymeetsgolfdag Familie-abonnement Familiebaanpermissie Familietees? Materiaal jeugd? Materiaal familielessen etc. in de shop.

8 HOCKEYCLUB Hockeymeetsgolfdag een jaarlijkse activiteit maken. Gebruik maken van elkaars locatie; misschien ook jeugdlessen golf voor kleintjes op hockeyclub te geven (kunnen ze lekker rennen)?

9 Lessen voor de pro Leden voor de club, leeftijdsgroep familie Lidmaatschappen voor de exploitant Familie-abonnementen in zomer (lege baan) Horeca op hockeymeetsgolfdag Horeca tijdens lessen etc. Bekendheid bij anders sport Format te kopiëren voor voetbalclubs Meer jeugd, maar wel met ouders Promotie golf als familiesport/seizoensport/vakantiesport

10 Hockeymeetsgolfdag starttijden
Pro’s voor clinic in te huren? Catering voor de dag wel of niet kostendekkend (door te berekenen)? Materiaal jeugd (clubs)? Ballen voor jeugd (hockeygolf)? Prijzen? Goodies?

11 GOLF DE FAMILIESPORT HOCKEY DOE JE MET EEN STOKKIE…GOLF OOK! JONG GELEERD, OUD GEDAAN


Download ppt "Ouders die al kunnen golfen."

Verwante presentaties


Ads door Google