De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes

Verwante presentaties


Presentatie over: "De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes"— Transcript van de presentatie:

1 De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes

2 De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes
en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen.

3 De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes
en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide.

4 De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes
en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer.

5 De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes
en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer. Omdat de oventemperatuur in de buurt van de 1500° C is, smelt het metaal en stroomt het naar de onderkant van de oven.

6 De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes
en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer. Omdat de oventemperatuur in de buurt van de 1500° C is, smelt het metaal en stroomt het naar de onderkant van de oven. De oventemperatuur is ook hoog genoeg om kalksteen om te zetten in calciumoxide.

7 De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes
en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer. Omdat de oventemperatuur in de buurt van de 1500° C is, smelt het metaal en stroomt het naar de onderkant van de oven. De oventemperatuur is ook hoog genoeg om kalksteen om te zetten in calciumoxide. Dit calciumoxide helpt de zure vervuilingen uit het erts te halen.

8 De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes
en handhaaft de zeer hoge temperaturen die nodig zijn om het ijzer uit de ijzererts te halen. De reactie tussen lucht en brandstof geeft koolmonoxide. Dit gas zet het ijzeroxide in het ijzererts om tot ijzer. Omdat de oventemperatuur in de buurt van de 1500° C is, smelt het metaal en stroomt het naar de onderkant van de oven. De oventemperatuur is ook hoog genoeg om kalksteen om te zetten in calciumoxide. Dit calciumoxide helpt de zure vervuilingen uit het erts te halen. Deze vervuilingen reageren met de calcium-oxide.


Download ppt "De hete lucht die in de oven wordt geblazen, verbrandt de cokes"

Verwante presentaties


Ads door Google