De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Preek 1 Korintiërs 1: 18-31 Hoofd - Wat is wijsheid?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Preek 1 Korintiërs 1: 18-31 Hoofd - Wat is wijsheid?"— Transcript van de presentatie:

1 Preek 1 Korintiërs 1: 18-31 Hoofd - Wat is wijsheid?

2 In het middelpunt #selfie

3 In het middelpunt #selfie

4 In het middelpunt #churchfie

5 In het middelpunt Jezelf laten zien …of moet ík! het middelpunt zijn? Korinte: zelfverheerlijking, partijvorming Ik ben van Paulus! Ik van Apollos! Ik van Kefas! Ik van Christus! (1 Kor. 1:11-12) Paulus: zwak, angstig en onzeker (zie 1 Kor. 2:3)

6 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus

7 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus

8 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus “Gristenen. We schrijven het alhier met een denigrerende G.” Overtuiging van wie het geloof dwaas vinden: We zijn slimmer dan God. God is in ieder geval niet slimmer dan wij.

9 staat het dwaze kruis van Christus
In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus Vs Jesaja 29:14 Mensen in Jeruzalem ‘dienen’ God plichtmatig, maar niet oprecht en van harte: trots Wie ziet ons? Wie weet wat wij doen? - Jes. 29:15b …de wijsheid van zijn wijzen zal vergaan en het verstand van zijn verstandigen zal zich verbergen. - Jes. 29:14 HSV

10 staat het dwaze kruis van Christus
In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus Hij vraagt je om je aan Hem over te geven Overgave: vertrouwen, loslaten De Joden vragen om wonderen… - 1 Kor. 1: 22a …en de Grieken zoeken wijsheid… - 1 Kor. 1: 22b …maar wij verkondigen een gekruisigde Christus - 1 Kor. 1: 22a

11 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus Hij vraagt je om je aan Hem over te geven Vertrouw je op Gods ‘dwaasheid’, of op je eigen ‘wijsheid’? Want het ‘dwaze’ van God is wijzer dan mensen, en het ‘zwakke’ van God is sterker dan mensen. Spreek met elkaar over overgave aan je Heer Niet rationeel, maar relationeel -> relatie met Christus en elkaar

12 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus Hij vraagt je om je aan Hem over te geven want zo redt Hij zwakke mensen Christenen moeten de weg van Christus gaan -> navolging Geloven is niet ‘ergens mee instemmen’, maar een vertrouwensrelatie aangaan Erkenning van je zwakheid en dwaasheid

13 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus Hij vraagt je om je aan Hem over te geven want zo redt Hij zwakke mensen In Korinte niet veel wijze, machtige of voorname mensen Maar wat in deze wereld onbeduidend is, is bij God in aanzien Ook al heb je niet de ‘succesfactor’ …God redt zwakke mensen!

14 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus Hij vraagt je om je aan Hem over te geven want zo redt Hij zwakke mensen Overgave begint met erkenning van eigen zwakheid en bidden om Gods kracht!

15 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus Hij vraagt je om je aan Hem over te geven want zo redt Hij zwakke mensen wees maar trots op Hém! Opscheppen over wat je verdient, hebt bereikt, hebt gekocht… Alleen als je met lege handen bij Jezus komt, kan hij ze vullen met genade!

16 In het middelpunt staat het dwaze kruis van Christus Hij vraagt je om je aan Hem over te geven want zo redt Hij zwakke mensen wees maar trots op Hém!


Download ppt "Preek 1 Korintiërs 1: 18-31 Hoofd - Wat is wijsheid?"

Verwante presentaties


Ads door Google