De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Functiegerichte leerroutes

Verwante presentaties


Presentatie over: "Functiegerichte leerroutes"— Transcript van de presentatie:

1 Functiegerichte leerroutes
Welkom Driebergen, 2 juli 2014

2 Functiegerichte leerroutes
Programma: Uitleg van het project Functiegerichte leerroute tonen Vragen

3 Functiegerichte leerroutes
Aanleiding Portal oefenen.nl/sw was in eerste instantie ingericht voor het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Programma’s als Handige Herman, Steffie, Klik en tik en WPO digitaal zijn later toegevoegd. Doordat er behoefte is aan vakgerichte e-learning programma’s heeft SBCM besloten om functiegerichte leerroutes te maken.

4 Functiegerichte leerroutes
Wat is een functiegerichte leerroute? Een verzameling van e-learning programma’s, oefeningen en informatiefilmpjes die de deelnemers helpen bij het kennismaken met en/of het leren van functiegerichte c.q. werksoortgerichte vaardigheden. Het doel is om de kennis en vaardigheden van een medewerker te verhogen zodat hij/zij beter is voorbereid op een plek in de arbeidsmarkt. Je kunt de leerroute ook gebruiken als een voorbereiding voor de AKA of de Entree opleidingen (grotere kans op een positief bindend studie advies).

5 Functiegerichte leerroutes
Buitenruimte (groen) Horeca Logistiek Productiemedewerker (montage – inpak) Schoonmaak Toezicht en veiligheid (parkeerwacht – verkeersregelaar) Detailhandel Zorghulp Postbezorging Telefoniste – gastheer/vrouw Administratieve ondersteuning

6 Functiegerichte leerroutes
Opdracht Zoek uit wat een medewerker aan kennis en vaardigheden moet hebben om succesvol geplaatst te worden in een basis- of instapfunctie. Maak gebruik van de programma’s in oefenen.nl en waar mogelijk zoek en gebruik andere programma’s. Het is low budget en indien gewenst zal SBCM onderhandelen met organisaties als o.a. SVS en VHG die geschikte programma’s hebben.

7 Functiegerichte leerroutes
Expertise Wilma van Bruchem (Wedeo) Betsy Jansen (Wezo) Susan Jongstra en Alda van Leeuwen (MTB) Pauline Kolff (Permar) Fons l'Ortye (NLW) Bertus Wilbrink (Felua-groep) Suzanne Pach (technische ondersteuning) Guus Scholten (projectleider)

8 Functiegerichte leerroutes
Hoe werkt het? In oefenen.nl/volgsysteem wordt een werknemer aan een leerroute gekoppeld. De leerroute kan worden aangepast door programma’s te verwijderen of toe te voegen zodat maatwerk ontstaat. Leerroutes kunnen klaargezet worden voor individuele cursisten en voor een groep.

9 Functiegerichte leerroutes
Demonstratie van een leerroute

10 Functiegerichte leerroutes
Vraag Wanneer jullie zien dat er iets mist of je hebt een suggestie of aanvulling op de leerroute, geef dit door aan Arie Visser of Guus Scholten.

11 Vragen?


Download ppt "Functiegerichte leerroutes"

Verwante presentaties


Ads door Google