De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FILMS MAKEN Fictiefilms Documentaires Animatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FILMS MAKEN Fictiefilms Documentaires Animatie."— Transcript van de presentatie:

1 FILMS MAKEN Fictiefilms Documentaires Animatie

2 De 3 fases van het filmmaken
de preproductie (o.a. script schrijven, storyboarden, draaiboek schrijven en acteurs / locaties zoeken) de productie (de ingeplande draaidagen waarin je de scènes afwerkt) de postproductie (o.a. de montage, de geluidsnabewerking, evt. marketing)

3 Preproductie Een filmplan schrijven Schrijven van het script
Storyboard uittekenen Draaiboek maken Locaties zoeken Acteurs zoeken

4 Het Filmplan Het filmidee schriftelijk uitwerken. Logline Synopsis
Praktische informatie (werktitel, duur etc) Lijst met karakters / acteurs en locaties Een planning

5 De Logline Logline: In 1 zin opschrijven wat de kern van de film is; in welk genre de film valt, wat het onderwerp is en wat de probleemstelling is. Voorbeeld fictiefilm: “Korte fictiefilm over Boris, een twintiger die besluit te stoppen met zijn studie om zijn droom na te streven; de wereld rondreizen” Voorbeeld documentaire: “Portret van een ambachtelijke slager die moeite heeft zijn hoofd boven water te houden door de opening van een nieuw winkelcentrum in zijn straat” Voorbeeld animatie: “Educatieve stop motion animatie over de evolutietheorie van Darwin”

6 De Synopsis Een korte samenvatting van het verhaal, zonder veel uit te wijden over de details. Uitgaan van de logline. Kort ingaan op de voorgeschiedenis Probleemstelling aangeven Kort ingaan waar de film naar toe gaat (plot)

7 Praktische Informatie
De eerste werktitel Geschatte lengte Doelgroep van de film

8 De Planning Film maken is veel werk! 1 minuut film is in de praktijk minimaal een uur werk. Zorg voor een realistische planning met genoeg ruimte voor het voorwerk, het filmen zelf en de montage Verkijk je niet op het monteren!

9 Het Script In het script schrijf je het verhaal uit, dit doe je door middel van 'filmjargon'. Ook de dialogen schrijf je uit. Het script moet naar een plot (einde van de film / samenkomst gebeurtenissen) geschreven worden. In het script staan niet alleen de dialogen, maar ook de locaties en emoties van de personages.

10 Voorbeeld Script Fade in Int. Woonkamer.
Gerard en Henk eten aan tafel, Gerard probeert een gesprek aan te knopen, Henk zit chagrijnig voor zich uit te staren en speelt met zijn eten. Gerard: “Wat heb jij vandaag gedaan?” Henk: “Ik heb me verveeld” Gerard: “Hoezo dan, had je niets te doen?” Henk: (geïrriteerd) “Dat gaat je niets aan, laat me gewoon met rust” Fade out

11 Storyboard In een storyboard werk je het script uit in tekeningen
Je gebruikt per shot 1 tekening, de hoek die je tekent is de camerapositie die je gebruikt. Nooit in je scene over de as heengaan! Schrijf informatie bij je tekeningen – stilstaande (statische) of bewegende camera – shot van veraf (totaalshot) ingezoomd shot (close) of een extreem ingezoomd shot (extreme close)

12 Voorbeeld Storyboard

13 Opdracht komende tijd Maak een duidelijke taakverdeling binnen je groep Schrijf een filmplan zoals net uitgelegd. Schrijf het script voor je film Teken het storyboard van je film


Download ppt "FILMS MAKEN Fictiefilms Documentaires Animatie."

Verwante presentaties


Ads door Google