De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ENQUETE Voor jonge gezinnen

Verwante presentaties


Presentatie over: "ENQUETE Voor jonge gezinnen"— Transcript van de presentatie:

1 ENQUETE Voor jonge gezinnen
LAM GODS KERN

2 AANTAL 23 enquêtes”s terug gekregen via de link en via ingevuld papier. Waarbij 1 enquête hetzelfde was en we hetzelfde mailadres terug vonden bij 1 van de laatste vragen. En 1 een test antwoord De respondenten vertegenwoordigen een groep van 31 kinderen. Kinderleeftijden van de respondenten: 0-4: kinderen 4-6: kinderen 7-9: kinderen 10-12: 4 kinderen 13-14: 2 kinderen 21 antwoorden in de volgende grafieken verwerkt:

3 Komt u wel eens in de kerk
Blijkt dat Maria Middelares de kerk is waar gezinnen aangeven het meest te komen. Dit heeft duidelijk een relatie met de motivatie die wordt opgegeven.

4 1b. Welke vieringen bezoekt u?
Op een aantal enquêtes stond niets of heeft men Geen ingevuld, deze zijn niet in de grafiek verwerkt

5 1c. Wat is uw motivatie om naar deze vieringen te komen?
Om naar de kerk en bepaalde vieringen te gaan (viering voor gezinnen heeft daarbij de voorkeur), zijn diverse redenen/ motivaties aangegeven: Voorbeeld Kinderen iets meegeven van het geloof (kennis laten maken met God) Gemeenschapsgevoel Reguliere viering en viering voor gezinnen wordt 2x aan gegeven Om inspiratie op te doen en stil te staan bij het leven Twee personen vinden het voor zichzelf belangrijk en kinderen gaan dan mee.

6 1d. Bent u tevreden over de wijze waarop
de vieringen worden aangeboden? Degene die nee hebben ingevuld konden gelijk door naar vraag 4a

7 1e. Wat mist u in deze vieringen?
dat kinderen aangesproken worden door de voorganger en dat kinderen herkend worden, bij naam genoemd worden. de aansluiting met kinderen van deze tijd is er niet Voor mij is de preek heel belangrijk. Vaak is die inspirerend, soms minder. Misschien dat de kinderen een beetje meer betrokken worden en meer gaan voorlezen. Meestal vinden ze dat heel leuk om te doen, vooral de jonge kinderen. Ze vinden het ook leuk om vragen te beantwoorden zolang als het facultatief is (hand opsteken). De vieringen in de Middelares spraken ons een aantal keer minder aan, omdat het kinderkoortje, hoe schattig ook, echt heel iel was vergeleken met het jongerenkoor wat wij gewend waren. En ook omdat de teksten en preek naar ons idee veel te heilig/ Bijbels waren. Het evangelie moet uit de bijbel komen, maar de andere teksten moeten eigenlijk niet uit de bijbel komen. Teksten uit het dagelijks leven spreken veel meer aan dan Bijbelse teksten. Daarnaast vonden wij het geheel wat stijfjes overkomen. Een beetje losser is prettiger. Misschien is dit alles nu veranderd, we zijn inmiddels al 2 jaar niet meer geweest in de Middelares.

8 2a. Het is gebruikelijk om voor een gezinsviering een flyer te
verspreiden via de oudste kinderen op de basisscholen (Klankbord en Pacelli). Bent u daarvan op de hoogte? Meerdere respondenten komen niet uit de Parochie of Parochie kern, die met nee hebben geantwoord

9 2b. Hoe neemt u kennis van de vieringen
voor het gezin in onze parochiekern Lam Gods?

10 3a. Het contact met de parochiekern Lam Gods ervaar ik als:

11 3b. Wat kan er beter in het contact met de parochiekern
Lam Gods? Een persoon heeft het contact als matig gekwalificeerd: Het is voor mij (43) niet zo gemakkelijk aansluiting te vinden bij de anderen, gezien het leeftijdsverschil. Er zijn niet zo veel ander gezinnen met jonge kinderen. De spreiding over de kerken en vele veranderingen maken het niet gemakkelijker. Maar het ligt natuurlijk ook bij mezelf: ik ben er niet elke week en probeer wellicht niet genoeg om contacten te maken. weten wie er bij horen, het is mij onbekend welke voorgangers er nu bij de kerk horen. Er is elke keer een andere voorganger. Wij hebben ip geen contact met de parochiekern. Wel wordt altijd de flyer bezorgd en de Rondom de kerk volgens mij ook, dit waarderen we zeer. Door ons werk kunnen we vaak niet naar de gezinsvieringen komen.

12 3c. Waarover bent u tevreden binnen de parochiekern Lam Gods
Losse uitnodiging in de week vooraf werkt prettig. informatievoorziening Onderlinge contact met parochianen Makkelijk bereikbaar Initiatief van deze vragenlijst Kleinschalige in de kerk 3d. Waaraan hebt u behoefte binnen de parochiekern Lam Gods? Moeilijk te zeggen. Tip: de plaatjes op de flyer voor de uitnodiging blijven ook altijd heel vroom en heilig. Het zijn oude tekeningen en dit spreekt de kinderen niet aan. Een 'jonger' plaatje zou de kinderen (en ons ook) meer aanspreken en trekken om naar de vieringen te komen. terug naar het persoonlijk gekend zijn/worden betere betrokkenheid bij de scholen,

13 4a. Hoe belangrijk vindt u dat er vieringen zijn voor
gezinnen/kinderen?

14 Eenmaal is een frequentie van 4x per jaar aangegeven.
4b. We zijn onlangs gestart met vieringen voor gezinnen. Welke frequentie voor deze vieringen zou u willen hebben? Eenmaal is een frequentie van 4x per jaar aangegeven.

15 4c. Welke tijdstip is voor u het meest prettig?

16 5. Weet u van het bestaan van het kinderkoor "de Vlammetjes",
die in de vieringen voor gezinnen zingt?

17 6a. Hoe belangrijk is het voor u dat een kinderkoor actief is
binnen de parochiekern Lam Gods?

18 6b. Zouden uw kinderen belangstelling hebben
om met dit kinderkoor mee te zingen? Aantal respondenten die het belangrijk vinden dat er een kinderkoor is Hebben de kinderen geen belangstelling om in het koor mee te zingen. (Van een respondent die de vraag met nee heeft beantwoord geeft aan dat de kinderen lid zijn van een ander kinderkoor, komen uit een andere kern)

19 7. Heeft u belangstelling om binnen de Lam Gods kern mee te helpen
met vrijwilligerswerk voor de jeugd? Er is door niemand positief gereageerd om facultatief of op projectbasis zich in te zetten.

20 8. Zou u binnen de Lam Gods kern ander vrijwilligerswerk
willen / kunnen doen? Wanneer deze grafiek naast de vorige wordt gelegd wordt, is te zien dat evenveel respondenten aangeven geen vrijwilligerswerk te willen/kunnen doen. Wel is er iets meer twijfel.

21 9. Kunnen wij u nog ergens mee van dienst zijn,
als Parochiekern van de HH Petrus en Paulus parochie te leiden? Info op de website klopt niet altijd Kind vindt het leuk om naar de kerk te gaan Wij zijn tot en met mei 2014 overvol met werken, verbouwen en verhuizen, wat de tijd daarna brengt weet ik nog niet. Ik waardeer wel zeker jullie inzet om parochianen te betrekken bij de kerk! een keer alle kinderen in de basisschool leeftijd bij elkaar brengen? Samen met hun ouders? Mijn kinderen zitten op de openbare school dus ik weet helemaal niet wie er


Download ppt "ENQUETE Voor jonge gezinnen"

Verwante presentaties


Ads door Google