De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1-11-’13 Schooltuin In de herfstvakantie is er hard gewerkt op het schoolplein. Nadat de noodlokalen waren weggehaald is er een schooltuin gekomen. Bij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1-11-’13 Schooltuin In de herfstvakantie is er hard gewerkt op het schoolplein. Nadat de noodlokalen waren weggehaald is er een schooltuin gekomen. Bij."— Transcript van de presentatie:

1 1-11-’13 Schooltuin In de herfstvakantie is er hard gewerkt op het schoolplein. Nadat de noodlokalen waren weggehaald is er een schooltuin gekomen. Bij de hoofdingang is een nieuwe poort geplaatst. Veel ouders en leerlingen waren blij verrast met de nieuwe aanblik die de school nu heeft. De inrichting van de schooltuin is nu lastig i.v.m. het komende winterseizoen, maar zodra het voorjaar wordt kunnen de kinderen de tuin volop gaan gebruiken. De strook naast de schutting is bestemd voor klein fruit (bessen, aardbeien, appelboompje e.d.). De andere strook is bestemd voor bloemen en planten. Er is al een klas die een stukje in gebruik gaat nemen. De rabarber moet er namelijk voor de winter in! O, en zijn er nog bollen over? Wij zetten ze graag in onze schooltuin. De school is nu op zoek naar groene opa’s en/of oma’s die in het voorjaar de kinderen kunnen helpen bij het tuinieren. Interesse? Laat het meneer Tom maar weten. Agenda Ma. 4 nov. t/m vr. 8 nov. Oudergespreksweken do. 22 dec. Kerstdiner 8.30 uur: verkoop luizencapes in de aula (hoofdlocatie) Wo. 6 nov. Do. 7 nov. Ma. 11 nov. Schoolontbijt Schoolontbijt Ma. 11 nov. Sint Maarten Ma. 18 nov. Studiedag team, alle leerlingen vrij Do. 5 dec. Sinterklaasfeest Vr. 6 dec. Studiedag team, Alle leerlingen vrij Sabijns Poppenspel Op donderdagmiddag 7 november gaan de kinderen, verdeeld over twee bijeenkomsten in de aula, kennis maken met kunstenares Elisabet Stienstra. Zij is de maakster van het beeld “Het Sabijns poppenspel” in de tuin van Assumburg. Kinderen van groep 7 krijgen vooraf van Nicky Meijerman (van de cultuurbrigade Heemskerk) een les in interviewtechniek. Vervolgens zullen deze kinderen Elisabet Stienstra interviewen. Dit gesprek wordt op film vastgelegd en is dan voor alle groepen (en in de toekomst) beschikbaar. In volgende schooljaren zal in een van de leerjaren jaarlijks een project gedaan worden over de tuin en het beeld in het park van Assumburg. Leerlingenraad Dinsdagochtend is de leerlingenraad in de nieuwe samenstelling bij elkaar geweest. In deze eerste bijeenkomst hebben de kinderen zich eerst aan elkaar voorgesteld en verteld waarom zij graag in de leerlingenraad willen zitten. Vervolgens is door meneer Tom uitgelegd hoe en wat een leerlingenraad doet en hoe die werkt. Er is een voorzitter gekozen en twee kinderen die de verslagen maken. Vervolgens zijn de kinderen onderwerpen voor de volgende bijeenkomsten gaan inventariseren. Leerlingenraad Leerjaar 5 Leone de Graaf Noah Bakkum Leerjaar 6 Mirthe Hatzmann (voorzitter) Lianne Hatzman Nikki Talman Leerjaar 7 Kay Luiten (verslagmaker) Thomas Kabel Sandra Masso Renoso Leerjaar 8 Matijs van Waadenooijen Ahmed Er (verslagmaker) Kim Denneman

2 PET IJmond Op 31 oktober zijn we naar PET IJmond geweest. De dag begon normaal met de verjaardag van Merijn. Tussen de middag gingen de meeste kinderen op school eten. We moesten al om kwart voor één op school zijn, want dan vertrok de bus. We gingen met twee bussen. Toen we aankwamen zagen we een zeehond. Je kon veel dingen doen zoals pijpsnijden en dan een boogje eraan solderen en lassen. Het was heel leuk. Toen we weg gingen kregen we een tas met briefjes en foldertjes. We reden weer weg met de bus naar school. We waren om half vier weer terug. Cas en Timo 8A Groepen 8 naar PET IJmond Op donderdag 31 oktober hebben de groepen 8 PET IJmond bezocht. Tijdens het Promotie Evenement Techniek (PET) IJmond worden de kinderen op een interactieve manier in aanraking gebracht met verschillende vormen van Wetenschap & Techniek. Bekijk de foto’s volgende week op de klassenpagina’s van de groepen 8. Vier kinderen brengen verslag uit. Wij zijn 31 oktober naar P.E.T. geweest dat betekent Promotie Evenement Techniek. Het was erg leuk je mocht allemaal dingen maken en proefjes doen. We gingen met de bus en toen we aankwamen zagen we een zeehondje in het water. Binnen kon je een lampje maken, een tol, button en een paperclip. Je kon ook een sleutelhanger maken. Je kon ook een kraan uit elkaar halen en weer in elkaar zetten met een ander rubber bandje en je kon een autoband verwisselen. En je kon een auto besturen via een game. We willen zelf volgend jaar niks met techniek gaan doen, maar we vonden het wel een leuke middag. Milou en Malou 8B Nieuw uiterlijk kleuterspeelzaal De kleuterspeelzaal heeft in de herfstvakantie een nieuw, fris uiterlijk gekregen. Er is een nieuwe vloer neergelegd en sommige materialen zijn vervangen. De kleuters en hun juffen zijn enthousiast over de “nieuwe” gymzaal.

3 Court Golf Challange 22 november 2013 Datum: Vrijdag 22 november 2013
Nationaal Schoolontbijt Op donderdagochtend 7 november ontbijten alle groepen met elkaar op school. Het Nationaal Schoolontbijt zorgt voor een compleet ontbijt, dus het is deze ochtend niet nodig om thuis te ontbijten. We ontbijten niet alleen samen, maar we leren ook waarom een goed ontbijt heel belangrijk is. Het is belangrijk dat de kinderen zelf een bord, beker en bestek van thuis meenemen. Dat kan vanaf woensdag 6 november. In de bijgevoegde nieuwsbrief leest u meer over het Nationaal Schoolontbijt. Ingezonden mededeling: Court Golf Challange 22 november 2013 SportService Noord-Holland organiseert in samenwerking met Brede School Heemskerk, Welschap Welzijn en de Nederlandse Golf Federatie het evenement de “Court Golf Challange” op het Cruijff Court in Heemskerk. Dit evenement wordt verzorgd door golf pro’s en trekt door heel Nederland. Er zijn inmiddels al 20 evenement verzorgd en hiermee hebben al 2500 kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met golf. Aan dit evenement kan JIJ mee doen! Datum: Vrijdag 22 november 2013 Cruijff Court: Cornelis Geelvinckstraat 1962 TR Heemskerk Tijd: uur Leeftijd: Groep 3 t/m 8 Kosten: Gratis! Max. aantal: 30 kinderen VOL=VOL! Bij slecht weer wordt het evenement verplaatst naar de gymzaal aan de Bachstraat en is binnen schoeisel verplicht. Aanmelden Het evenement is gratis, maar je moet je wel even aanmelden. Er kunnen maar een beperkt aantal kinderen meedoen. Dus schrijf je snel in!!! Dit is een unieke kans. Je ouders kunnen je aanmelden via Vanuit het cursusbureau van Welschap krijgen je ouders nog bericht. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met: Cursusbureau Welschap Welzijn T E


Download ppt "1-11-’13 Schooltuin In de herfstvakantie is er hard gewerkt op het schoolplein. Nadat de noodlokalen waren weggehaald is er een schooltuin gekomen. Bij."

Verwante presentaties


Ads door Google